Σε διψήφιο ποσοστό εξακολουθεί να διατηρείται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «Interview» που διενεργήθηκε στο διάστημα από τις 7 έως τις 8 Ιανουαρίου, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «Βεργίνα TV».

Σκοπό της έρευνας ήταν η καταγραφή των απόψεων των πολιτών για επίκαιρα θέματα και την πρόθεση ψήφου. Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν τηλεφωνικά 1.005 πολίτες, άνω των 17 ετών.

Σύμφωνα με την έρευνα, η ΝΔ διατηρεί ένα προβάδισμα 15 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 39.1%, έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φτάνει το 24.0%. Την τρίτη θέση διεκδικούν Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.) και το ΚΚΕ που συγκεντρώνουν 4,6%, με το ΚΙΝ.ΑΛ. να παρουσιάζει μειωμένη επιρροή σε σχέση με τις προηγούμενες έρευνες. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4.0%, το ΜέΡΑ25 με 3.0%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 6.0% των ερωτηθέντων. Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 14.7%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 46.6%, με τον προκάτοχό του και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να φτάνει το 22,8%. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «μεταξύ του κ. Παπανδρέου, του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, ποιος κατά την άποψη σας υπήρξε καλύτερος Πρωθυπουργός», ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 32,8%, ο Αλέξης Τσίπρας 22,2% και ο Γιώργος Παπανδρέου μόλις το 5,2%.

Υπέρ μίας αυτοδύναμης και σταθερής κυβέρνησης τάσσεται το 58.8% των ερωτηθέντων, ενώ μόνο το 35,2 % θέλει μία κυβέρνηση συνεργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα ευρήματα της Interview, για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το 51,4% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ήταν προϊόν συναλλαγής μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, ενώ μόλις το 26,7% υποστηρίζει ότι είχε προγραμματική βάση.

Στην έρευνα αξιολογήθηκαν και οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, ο πιο αποτελεσματικός υπουργός της κυβέρνησης αναδεικνύεται ο Άδωνις Γεωργιάδης και ακολουθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Μάκης Βορίδης.

Την επτάδα συμπληρώνουν οι Τάκης Θεοδωρικάκος, Βασίλης Κικίλιας και Χάρης Θεοχάρης.

Διαβάστε επίσης