ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια - Σχοινά στις Βρυξέλλες: Ψηλά στην ατζέντα θέματα της ΕΕ

Συνάντηση Δένδια - Σχοινά στις Βρυξέλλες: Ψηλά στην ατζέντα θέματα της ΕΕ
TWITTER

Εγκάρδια συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά, είχε σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες μετά το έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα της ΕΕ και περιφερειακά ζητήματα, όπως έκανε γνωστό με σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Νίκος Δένδιας.

Από τη μεριά του, ο κ. Σχοινάς, με ανάρτησή του επίσης στο Twitter, χαρακτήρισε εγκάρδια τη συνάντηση και τόνισε την ανάγκη κοινών ευρωπαϊκών απαντήσεων για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης πολιτικής αβεβαιότητας.

Νωρίτερα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε εκφράσει την πλήρη στήριξη της Αθήνας στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ΟΗΕ για την Λιβύη.

«Όσον αφορά την κατάσταση στη Λιβύη υποστηρίζουμε τις προσπάθειες του Ειδικού Εκπροσώπου του ΓΓΗΕ για τη Λιβύη, Ghassan Salame και της Διαδικασίας του Βερολίνου», σημείωσε ο κ. Δένδιας, κατά την άφιξή του στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πρέπει όμως να διαπιστωθεί η ακυρότητα και η ανυπαρξία των μνημονίων που υπεγράφησαν μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας, τα οποία το μόνο το οποίο υπηρετούν είναι την ένταση στην περιοχή», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο Ιράν, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε πως «η Ελλάδα υποστηρίζει την αποκλιμάκωση της έντασης στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του διαλόγου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ