ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Aνέφικτη η συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Aνέφικτη η συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Σαφές μήνυμα προς τον πρωθυπουργό πως η «η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εφικτή» στέλνει ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με την αποψινή του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ. Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως έγινε πρόεδρος με εντολή για μεταρρυθμίσεις και επιδιώκει την στελεχιακή ανανέωση του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως εκλέχθηκε με «ρητή εντολή για μεταρρυθμίσεις από 170.000 πολίτες, έχω ρητή εντολή, δεν εξελέγην από κλειστό συνέδριο. Ενδεχομένως να θυσιάσω ένα κομμάτι της παλιάς ΝΔ για να αναδείξω το νέο, δεν χωράνε πάντα όλοι». Διευκρίνισε πάντως ότι με τη ΝΔ πρώτο κόμμα «η ΚΟ θα εμπλουτιστεί καθώς θα αυξηθεί ο αριθμός των βουλευτών της.»

Επίσης, ο αρχηγός της ΝΔ έβαλε τέλος στα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης. «Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εφικτή. Δεν υπάρχει ο κίνδυνος που υπήρχε πέρυσι τον Ιούλιο, δεν ήμασταν τότε σε πρόγραμμα άρα το Grexit ήταν προ των πυλών. Με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει κίνδυνος Grexit, δεν είμαι όμως μάντης για να ξέρω τι θα συμβεί μετά από τέσσερις μήνες» είπε.

«Θα ήταν καταστροφή για τη χώρα αν ξαναζούσαμε τον εφιάλτη του 2015, Σήμερα υπάρχει καθυστέρηση, η ευθύνη της αξιολόγησης βαραίνει την κυβέρνηση, δεν είναι κοστολογημένα τα μέτρα» προειδοποίησε εξάλλου.

Εκπρόσωπος του παλαιοκομματισμού ο Τσίπρας

Βάλλοντας κατά του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι «ο κ. Τσίπρας, που παρουσιάστηκε ως νέος, αποδείχθηκε πιο παλιός κι από τους παλιούς αναβιώνοντας παλαιοκομματικές πρακτικές. Το Σεπτέμβριο ας ήθελε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, ας το χε 'πει... Ήθελε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ γιατί εκφράζουν τη σύγχρονη, τελευταία μορφή του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού» δήλωσε.

Αναγνώρισε δε ότι είχε μετακλητούς υπάλληλους όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά άφησε αιχμές για την κυβέρνηση λέγοντας «δείτε τα βιογραφικά τους για τη δουλειά την οποία έκαναν, δεν ήταν συγγενείς και φίλοι». Παράλληλα, εξήρε τη συνεισφορά των δημόσιων υπαλλήλων με τους οποίους συνεργάστηκε στο υπουργείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ