ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς: Με τον Κουτσούμπα ολοκληρώνεται ο κύκλος των επαφών

Συναντήσεις Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς: Με τον Κουτσούμπα ολοκληρώνεται ο κύκλος των επαφών
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Συνάντηση με τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 11:00, στο γραφείο του στη Βουλή, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο των κατ' ιδίαν συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Είχαν προηγηθεί, την Παρασκευή, συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για το πρόσφατο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων της Παρασκευής με τους πολιτικούς αρχηγούς, παρουσίασε επίσης το σχέδιό του για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ωστόσο, έλαβε τρία «όχι» από τους Αλέξη Τσίπρα, Φώφη Γεννηματά και Γιάνη Βαρουφάκη. Παράλληλα, διατυπώθηκε και αίτημα αναστολής αναβάθμισης της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και την «επιστροφή ενός συστήματος ανισοτιμίας ψήφου», όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ η Φώφη Γεννηματά επικέντρωσε τη δική της διαφωνία στο μπόνους «έως και 50 εδρών».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ήταν ο μόνος που είπε ότι θα μελετήσει πρώτα την κυβερνητική πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί.

Λίγο αργότερα ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι το κόμμα του «απορρίπτει εκ προοιμίου το κλιμακωτό μπόνους των 50 εδρών καθώς και την αιτιολόγηση στο όνομα της κυβερνησιμότητας ενός ευφημισμού για τη διαστρέβλωση της λαϊκής ετυμηγορίας», προσθέτοντας ότι θα καταθέσει τη δική του πρόταση για τον εκλογικό νόμο.

Οι συναντήσεις Μητσοτάκη τη Δευτέρα

Το σημερινό πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, εξάλλου, περιλαμβάνει πλήθος συναντήσεων. Μετά τη συνάντηση με τον κ. Κουτσούμπα, στις 13:00, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με μέλη του CEO Clubs Greece.

Στις 17:00, ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον επικεφαλής του φορέα «Jewish Agency for Israel», Isaac Herzog.

Στις 17:30, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Τέλος, στις 19:30, ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει σε ανοιχτή συζήτηση με τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νίκο Μπακατσέλο, στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου του «30ου GREEK ECONOMIC SUMMIT-Turning the Odds», στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ