ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Ζητάμε σε όλους τους τόνους να συμμετάσχουμε στη διάσκεψη του Βερολίνου

Βαρβιτσιώτης: Ζητάμε σε όλους τους τόνους να συμμετάσχουμε στη διάσκεψη του Βερολίνου
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Το συζητάμε σε όλους τους τόνους. Οι χθεσινές απαντήσεις από το υπουργείο Εξωτερικών είναι ότι ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί ούτε η ημερομηνία, ούτε η λίστα των συμμετεχόντων. Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών χθες»: αυτό δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με τη διάσκεψη που διοργανώνεται στο Βερολίνο για τη Λιβύη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97.8, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως έχουμε μπει σε μια περίοδο στην οποία πολλαπλασιάζονται οι προκλήσεις και οι απειλές.

«Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε μπροστά μας μία τουρκική προκλητικότητα η οποία εκτείνεται σε όλη την περιοχή, εκτείνεται μαζί με την υπόθεση της υπογραφής των δύο μνημονίων με τη Λιβύη, τα οποία παραβιάζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι μία περίοδος στην οποία έχουμε πάρα πολλές προκλήσεις μπροστά μας και αυτές τις προκλήσεις προσπαθούμε να τις αντιμετωπίσουμε δημιουργώντας ένα πλέγμα συμμαχιών και σχέσεων με όλες τις χώρες της περιοχής» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης, και συνέχισε:

«Η πρωτοβουλία του Βερολίνου, η οποία ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί, είναι μία πρωτοβουλία η οποία έχει ξεκινήσει πολύ πριν η Τουρκία υπογράψει τα μνημόνια με τη Λιβύη. Είναι μία πρωτοβουλία η οποία γίνεται σε συνέχεια αλλά και ξεχωριστά σε σχέση με προηγούμενη πρωτοβουλία που είχε αναλάβει η Ιταλία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ