ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης για Κουκάκι: Οι καταληψίες θα μπορούσαν να σκοτώσουν αστυνομικούς

Χρυσοχοΐδης για Κουκάκι: Οι καταληψίες θα μπορούσαν να σκοτώσουν αστυνομικούς
Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τις επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων στο Κουκάκι σχολίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ο υπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ, μιλώντας για τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ στο Κουκάκι, τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση πως υπάρχει το «δικαίωμα του τσιμεντόλιθου», τονίζοντας ότι «οι καταληψίες θα μπορούσαν να σκοτώσουν αστυνομικούς».

«Ο εισαγγελέας έπρεπε να αξιοποιήσει και το τηλεοπτικό υλικό» σημείωσε.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ αποδιοργανώθηκαν, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ αδρανοποιήθηκαν. «Από την Πατησίων και κάτω, μέχρι τον Κολωνό και το Μεταξουργείο είχε να εμφανιστεί όργανο του κράτους πολλά χρόνια» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επαναλαμβάνοντας ότι θα αντιμετωπιστεί το θέμα των καταλήψεων.

Απαντώντας στις αιτιάσεις για άσκηση υπέρμετρης αστυνομικής βίας από πρόσφατες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι πλέον ο Συνήγορος του Πολίτη μαζί με το οπτικό υλικό θα έχει τη δυνατότητα να κάνει ανακρίσεις για να σημειώσει: «Όποιος αστυνομικός δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εαυτό του θα βρεθεί εκτός ΕΛ.ΑΣ. Δεν υπάρχει περίπτωση σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα να υπάρξει αστυνομική βία».

Σε ό,τι αφορά τα Εξάρχεια, ο υπουργός επισήμανε, ότι «οι αλλοδαποί που πουλάνε ναρκωτικά και κυκλοφορούν με όπλα δεν θα μείνουν στη χώρα, ενώ οι Έλληνες που παρανομούν θα πάνε εκεί που θα αποφασίσουν τα δικαστήρια». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «η γειτονιά θα αποδοθεί στους κατοίκους της και στο επόμενο δίμηνο δεν θα υπάρχει δείγμα από αυτούς στα Εξάρχεια».

«Κάθε μέρα η κυβέρνηση γίνεται καλύτερη και αποτελεσματικότερη στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Αν οι ροές είναι διαχειρήσιμες είμαι βέβαιος ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα το πρώτο εξάμηνο του 2020» ανέφερε ο υπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ