ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Έρχεται νέος κύκλος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Χατζηδάκης: Έρχεται νέος κύκλος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»
ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / INTIME NEWS

Στη Διάσκεψη του Βερολίνου, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατΟίκον» αλλά και τις οικονομικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ελάφρυνση των φορολογούμενων αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.

«Η Αθήνα δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη που λείπει από αυτή την συνδιάσκεψη. Αυτή η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη και για αυτό το λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει μια σειρά από κινήσεις. Το ότι δεν είμαστε υπερδύναμη δεν μας εμποδίζει να στηρίζουμε τα συμφέροντά μας και να προσπαθούμε να επιδιορθώσουμε άδικες αποφάσεις» είπε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη.

Μιλώντας για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», ο κ. Χατζηδάκης είπε πως υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα πρώτα δύο προγράμματα και πως έχουν δοθεί ήδη 600-700 εκατομμύρια ευρώ.

«Υπάρχουν και άλλα χρήματα προς διάθεση και θα γίνει ένας νέος κύκλος» ανέφερε ο ίδιος, αποκαλύπτοντας πως το ποσό ανέρχεται στα 250 εκατομμύρια.

«Στους επόμενους μήνες θα βγει…» δήλωσε o κ. Χατζηδάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε και στη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

«Είναι δέσμευσή μας, και ανάλογα με τα στοιχεία, θα έχουμε παρέμβαση θετική στην εισφορά αλληλεγγύης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Ερωτηθείς για τη ΔΕΗ, ο υπουργός Περιβάλλοντος είπε πως «η ΔΕΗ έχει βγάλει τη μύτη της έξω από το νερό» και ότι μέχρι στιγμής έχουν αποφευχθεί τα χειρότερα.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ