ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έγκλημα στη Βάρη: Επίθεση Ραγκούση σε Χρυσοχοΐδη – Κριτική από Καμίνη

Έγκλημα στη Βάρη: Επίθεση Ραγκούση σε Χρυσοχοΐδη – Κριτική από Καμίνη
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

 Η εγκληματικότητα και η αστυνόμευση παραμένουν ψηλά στην κεντρική πολιτική ατζέντα.

Η άγρια δολοφονία δύο ανδρών σε ταβέρνα στη Βάρη έχει προκαλέσει εντύπωση κι έχει γεννήσει σοβαρά ερωτήματα. Στην Ελλάδα, δεν είναι (ακόμα) συνηθισμένο να δολοφονούνται δύο άνθρωποι ενώπιον δεκάδων μαρτύρων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το έγκλημα στη Βάρη αποτέλεσε αφορμή για να εξαπολυθούν βολές εναντίον της κυβέρνησης και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δεδομένου ότι προεκλογικά η ΝΔ είχε κάνει «σημαία» την «πάταξη της ανομίας».

Η δήλωση Ραγκούση

Σε ανάρτηση του στο Facebook, ο Γιάννης Ραγκούσης συσχέτισε τη διπλή δολοφονία στη Βάρη με τον ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου Θωμά Γιακομπί από ακροδεξιούς, εγκαλώντας τον κ. Χρυσοχοΐδη για αναποτελεσματικότητα. Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Όταν φασίστες επιτίθενται ανενόχλητοι σε δημοσιογράφους και όταν μαφιόζοι εκτελούν συμβόλαια θανάτου μέρα μεσημέρι σε ταβέρνες, τότε τα μεγάλα και παχιά λόγια για των κ. Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη για ασφάλεια, νόμο και τάξη, πάνε περίπατο. Μεγάλο και μακρύ περίπατο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα χτυπάει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από δύο πλευρές. Δηλαδή τον εγκαλεί τόσο για αυταρχισμό και αυθαιρεσία όσο και για αναποτελεσματικότητα στην πάταξη του εγκλήματος.

Το σχόλιο Καμίνη

Το CNN Greece ζήτησε από τον Γιώργο Καμίνη ένα σχόλιο για το έγκλημα στη Βάρη. Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ μας απάντησε ως εξής:

«Η χθεσινή δολοφονία στη Βάρη αποτελεί ένα περιστατικό πρωτοφανούς και ασυνήθιστης για τη χώρα μας αγριότητας. Το πλέον ανησυχητικό είναι πως ο "υπόγειος" πόλεμος των διαφόρων μαφιών λαθρεμπορίου και ναρκωτικών, που διεξάγεται εδώ και χρόνια, φαίνεται να αποθρασύνεται και να έρχεται πλέον σε κοινή θέα, απειλώντας αθώους πολίτες. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία οφείλουν να χρησιμοποιήσουν όλους τους διαθέσιμους ανθρώπινους και τεχνικούς πόρους ώστε να διαλευκανθεί τάχιστα η δολοφονία και να αποτραπεί μία πιθανή κλιμάκωση της βίας».

Είναι σαφές ότι ο κ. Καμίνης κινείται σε πιο ήπιους τόνους από τον κ. Ραγκούση. Όμως, η εκτίμηση ότι αποθρασύνεται ο «πόλεμος των διαφόρων μαφιών», συνιστά μια (προσεκτική) κριτική σε ό,τι αφορά τη διωκτική αποτελεσματικότητα της αστυνομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ