ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα για την ισοδυναμία των πτυχίων των κολεγίων στη Βουλή

Κόντρα για την ισοδυναμία των πτυχίων των κολεγίων στη Βουλή

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης προκαλεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και η διάταξη που αφορά στο άρθρο αφορά για την εξίσωση των πτυχίων από ιδιωτικά κολέγια και τον διορισμό των πτυχιούχων στην δημόσια εκπαίδευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος των βουλευτών του (Φίλης, Τζούφη, Φωτίου κλπ) και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετατρέπεται σε "delivery των ιδιωτικών συμφερόντων" και κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Για «δωράκι» στους ιδιοκτήτες κολεγίων, έκανε λόγο και ο Γιάνης Βαρουφάκης από το ΜέΡΑ25.

Περνώντας στην αντεπίθεση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επεσήμανε ότι η ρύθμιση για τα κολέγια ίσχυε και επί ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος την κατήργησε παραμονές εκλογών για να γίνει -όπως είπε- αρεστός σε συγκεκριμένο ακροατήριο.

Ανέγνωσε μάλιστα, και μια σειρά προκηρύξεων επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Απευθυνόμενη μάλιστα, στον κ. Φίλη που κι ο ίδιος ως υπουργός Παιδείας είχε υπογράψει προκήρυξη που αναγνώριζε την ισοδυναμία των κολεγίων, αναρωτήθηκε «γιατί τόση υποκρισία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ