ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νταβός: Συναντήσεις Μητσοτάκη με Κάρενμπαουερ και Λε Μερ για Τουρκία και Λιβύη

Νταβός: Συναντήσεις Μητσοτάκη με Κάρενμπαουερ και Λε Μερ για Τουρκία και Λιβύη
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Διμερείς συναντήσεις είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ και τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λε Μερ, στο Νταβός.

Στη διάρκεια της συνάντησης με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας συζητήθηκαν το περιβάλλον ασφάλειας στη Μεσόγειο, η κατάσταση στη Λιβύη και η συμπεριφορά της Τουρκίας. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι παρούσα στα επόμενα στάδια της διαδικασίας για τη Λιβύη.

Το δεύτερο σκέλος της συζήτησης με την κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ αφορούσε την ιδιότητά της ως προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας το οποίο συνυπάρχει με τη ΝΔ στους κόλπους του ΕΛΚ.

Στο ραντεβού με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, ο πρωθυπουργός εξέφρασε προς τον κ. Λε Μερ την ικανοποίησή του και την εκτίμηση του ελληνικού λαού για τη στήριξη της Γαλλίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μεσόγειο.

2824659

ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ενόψει και της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι (στις 29 Ιανουαρίου), οι δυο άνδρες συζήτησαν για το οικονομικό και επενδυτικό Forum με θέμα την ελληνική Οικονομία που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων αλλά και στον smoothing mechanism, τον μηχανισμό για τη μεταφορά των υπερ-πλεονασμάτων από το ένα οικονομικό έτος στο επόμενο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ