ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνικό: Κατατέθηκε η ρύθμιση για τα προκαταρκτικά έργα

Ελληνικό: Κατατέθηκε η ρύθμιση για τα προκαταρκτικά έργα
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

Τη ρύθμιση, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις προκαταρκτικές εργασίες εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού από τη Lamda Development, κατέθεσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. 

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή και πλέον η Lamda θα προχωρήσει με δικό της κόστος τις πρόδρομες εργασίες για έργα όπως κατεδαφίσεις, εκσκαφικά κλπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κτήρια που θα πρέπει να κατεδαφιστούν φτάνουν τα 900.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση περιλαμβάνεται στο άρθρο 67 του νομοσχεδίου και αφορά όλες τις εγκαταστάσεις (κτίρια και εν γένει κτίσματα και κατασκευές) που έχουν αναγερθεί μέχρι σήμερα στο Ελληνικό και στην παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά με σχετικές διαπιστωτικές πράξεις του υπ. Ανάπτυξης που θα εκδοθούν μετά από εισήγηση της Ελληνικό ΑΕ εντός ενός μήνα από την ψήφιση του νόμου.

Οι διαπιστωτικές πράξεις επέχουν θέση άδειας κατεδάφισης με εξαίρεση συγκεκριμένα κτήρια στο Ελληνικό που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα ή διατηρούμενα. Επιπλέον, οι εν λόγω εργασίες θα διενεργηθούν πριν από τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ στην Lamda Development.

Οι δαπάνες για την κατεδάφιση αρκετών κτηρίων διενεργούνται «από και με δαπάνη» της Lamda, ενώ για άλλα κτήρια το κόστος θα βαρύνει την Ελληνικό ΑΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ