ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξηγήσεις Σαμαρά: Προσωπικοί οι λόγοι της απουσίας μου

Εξηγήσεις Σαμαρά: Προσωπικοί οι λόγοι της απουσίας μου
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ερωτήματα προκάλεσε η απουσία του Αντώνη Σαμαρά από τη σημερινή ψηφοφορία για την τροπολογία του ποδοσφαίρου, η οποία υπερψηφίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με 156 «ναι». 

Συνεργάτης του κ. Σαμαρά διέψευσε ότι υπάρχει ζήτημα υγείας του πρώην πρωθυπουργού, καθώς, όπως είπε, αν υπήρχε θα το γνώριζε. Διέψευσε μάλιστα, μέσα ενημέρωσης που ανέφεραν πως μετέβη στο νοσοκομείο, εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε:

«Δεν έχω επικοινωνήσει μαζί του από την ημέρα επιστροφής του από τις ΗΠΑ».

Η απουσία του Αντώνη Σαμαρά αιφνιδίασε το Μαξίμου, που -επί της ουσίας- είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, διαμηνύοντας πως όποιος καταψηφίσει διαγράφεται, ενώ δεν θα γίνει δεκτή καμία αδικαιολόγητη απουσία.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Αντώνης Σαμαράς απουσιάζει από κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή. Η πρώτη ήταν στην ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, όπου βρισκόταν σε προγραμματισμένο εδώ και καιρό ταξίδι στις ΗΠΑ.

Τροπολογία για το ποδόσφαιρο: Υπερψηφίστηκε με 156 «ναι» και απουσία Σαμαρά

Σύμφωνα πάντως, με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη, ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε μαζί του και τον ενημέρωσε για τους λόγους της απουσίας του από τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία, οι οποίοι "ήταν προσωπικοί". Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού μετά το πέρας της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Την απουσία Σαμαρά σχολίασε καυστικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για αυτοεξευτελισμό της κυβέρνησης που δεν έχει τέλος. "Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μέσω του εκπροσώπου του ανακοίνωσε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία-παρωδία για το ποδόσφαιρο θα διαγραφεί από τη ΝΔ. Προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει τον κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα: Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κύριος Σαμαράς. Δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κυρίου Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες", ανέφεραν.

Πλην του πρωθυπουργού που βρίσκεται στο Παρίσι και υπουργών και βουλευτών που είναι σε επίσημες αποστολές και ψήφισαν μέσω επιστολικής ψήφου, από την ψηφοφορία απουσίαζαν και ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ Γ. Βαγιωνάς που απέστειλε επιστολή πρόθεσης ψήφου (η οποία, όμως, δεν προσμετρήθηκε στο τελικό αποτέλεσμα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ