ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωβουλή: Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταδίκασαν την ενέργεια του Λαγού

Ευρωβουλή: Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταδίκασαν την ενέργεια του Λαγού
twitter

Καταδίκασαν οι ευρωβουλευτές της Νέα Δημοκρατίας την ενέργεια του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, ο οποίος έσκισε μια χάρτινη τουρκική σημαία στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης η ΚΟ της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρεται ότι «οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταδικάζουν απερίφραστα την απαράδεκτη ενέργεια στην οποία προέβη ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, προσβάλοντας το εθνικό σύμβολο της Τουρκίας».

«Η προσβολή εθνικών συμβόλων δεν χαρακτηρίζει το ήθος και τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας και δεν έχει θέση στην ελληνική αλλά και την Ευρωπαϊκή πολιτική. Τέτοιες ενέργειες, που εκπορεύονται από νεοναζιστικά μορφώματα, τα έχει ήδη καταδικάσει ο ελληνικός λαός», προστίθεται.

Σημειώνεται ότι η ενέργεια του Λαγού προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας. Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με τη ψήφο της εκτός κοινοβουλίου. Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ