ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Χαρίτσης: Αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρατήσει «ψηλά» το ζήτημα της τροπολογίας για τον ΠΑΟΚ και της απουσίας του Αντώνη Σαμαρά από τη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε λόγο σήμερα για «αυτοεξευτελισμό χωρίς τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη», μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 και τον Γ. Τραπεζιώτη. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι: «Η απουσία Σαμαρά από την ψηφοφορία για το ποδόσφαιρο αναδεικνύει τις αντιφάσεις τις δεξιάς πολυκατοικίας και την έλλειψη συνοχής της κυβέρνησης. Η εντολή περί κομματικής πειθαρχίας του κ. Μητσοτάκη φαίνεται ότι δεν αφορά όλους τους βουλευτές του. Γι’ αυτό και δεν προχώρησε στη διαγραφή του κ. Σαμαρά.»

Σχετικά με την επίμαχη διάταξη, τόνισε ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα νομοθετώντας φωτογραφικά έχοντας κατά νου το βραχύ πολιτικό όφελος, χωρίς να αντιλαμβάνεται την αλυσίδα αντιδράσεων που πυροδοτεί κάτι τέτοιο αλλά και τις περαιτέρω διεκδικήσεις συμφερόντων που προκαλεί.

«Το μέγεθος του αυτοεξευτελισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν αντιστοιχεί σε ευρωπαϊκή χώρα. Η κυβέρνηση θα πρέπει να λογοδοτήσει και στις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, αφού παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης.

Είπε ακόμα ότι: «Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ ζητήσαμε ονομαστική ψηφοφορία για να αναλάβει καθεμία και καθένας βουλευτής τις ευθύνες του απέναντι σε τέτοιου είδους αντικοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ