Χαρίτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οραματίζεται μία ανάπτυξη που δεν αφορά όλη την κοινωνία
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Για μία «κυβέρνηση που οραματίζεται μία ανάπτυξη που δεν αφορά όλη την κοινωνία» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οραματίζεται μία ανάπτυξη που δεν αφορά όλη την κοινωνία και δεν υπολογίζει τις ανάγκες της πλειοψηφίας των πολιτών».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «κυνικές» τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, με τις οποίες φέρεται να χαρακτηρίζει «"επιζήμια για την οικονομία" την προστασία της α' κατοικίας».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί αν χιλιάδες νοικοκυριά θα οδηγηθούν στην εξαθλίωση», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι ο κ. Γεωργιάδης «γνωρίζει πολύ καλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους δεν είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά πολίτες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν [...] ότι οι θυσίες τους βοήθησαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την έξοδο της χώρας από την κρίση και ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας υπήρξε μια μεγάλη κατάκτηση κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης».

Κλείνοντας ο κ. Χαρίτσης προειδοποιεί:

«Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να γυρίσει τη χώρα στις μνημονιακές πολιτικές, προκειμένου μάλιστα να υλοποιήσει όσα ζητούσαν οι πιο ακραίοι κύκλοι των δανειστών».

Διαβάστε επίσης