ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαιώνει με ομοφωνία την ενότητα η Πολιτική Γραμματεία

ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαιώνει με ομοφωνία την ενότητα η Πολιτική Γραμματεία
ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει με ομοφωνία την ενότητα του κόμματος και των στελεχών της στον διακηρυγμένο στόχο της Κεντρικής Επιτροπής και του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, για τη διεύρυνση και την οργανωτική του ανασυγκρότηση», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, μετά το πέρας των εργασιών του οργάνου.

Μεταξύ άλλων, τονίζεται πως «η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία και η ανταπόκριση των πολιτών που τον στηρίζουν, αποτελούν το μεγάλο και αδιαμφισβήτητο συγκριτικό μας πλεονέκτημα στη πορεία προς το 3ο Συνέδριο του κόμματος».

Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές απόψεις εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως αδυναμία ή άλλα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι «το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εκχωρήσει σε κανέναν το δικαίωμα της οργάνωσης της προσυνεδριακής συζήτησης και θα πορευτεί, όπως πάντα, με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι αποφάσεις

Επίσης, η Πολιτική Γραμματεία συζήτησε αναλυτικά και ενέκρινε «σχέδιο ανασυγκρότησης των Μέσων Ενημέρωσης του κόμματος και αποφάσισε να προχωρήσει σε ενδελεχή συζήτηση για τον απολογισμό της απερχόμενης Κεντρικής Επιτροπής, η οποία και θα συνεδριάσει για να τον εγκρίνει το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου».

Τέλος, προγραμματίστηκε μια σειρά εξωστρεφών δράσεων, όπως για παράδειγμα η κατάθεση πρότασης νόμου για τον κατώτατο μισθό, αλλά και παρεμβάσεων σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας και η στήριξη της δημόσιας υγείας.

«Δράσεις που θα συζητηθούν αναλυτικά και στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, που θα συγκληθεί αύριο, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου», καταλήγει η Κουμουνδούρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ