ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Τα μνημόνια Τουρκίας-Τρίπολης αποσταθεροποιούν την περιοχή

Δένδιας: Τα μνημόνια Τουρκίας-Τρίπολης αποσταθεροποιούν την περιοχή
INTIME/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης πως τα μνημόνια μεταξύ Τουρκίας και κυβέρνησης της Τρίπολης αποσταθεροποιούν την περιοχή και δεν διευκολύνουν κατά κανένα τρόπο την εύρεση κοινού τόπου για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, εξήγησε στον πρόεδρο της Μάλτας, Ζορζ Βέλα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο της Μάλτας στη Βαλέτα, συζήτησαν «τη συνολική κατάσταση στην περιοχή μας, ιδίως για την κατάσταση στη Λιβύη και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τα άκυρα και ανυπόστατα μνημόνια που υπεγράφησαν από τον κ. Σάρατζ και την κυβέρνηση της Τουρκίας», όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση.

«Πρέπει να πω ότι ωφελήθηκα πολύ από τη σοφία του προέδρου της Μάλτας, ο οποίος γνωρίζει εξαιρετικά καλά την περιοχή και τη Λιβύη» επισήμανε περαιτέρω ο κ. Δένδιας και ευχαρίστησε τον Ζορζ Βέλα για την υποδοχή και την ενημέρωση που του παρείχε σχετικά με τη Λιβύη.

Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Μάλτας, ο κ. Δένδιας τις χαρακτήρισε εξαιρετικές και σημείωσε πως υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ