ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη λύση των Ναυπηγείων Σύρου «πατάει» η κυβέρνηση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Στη λύση των Ναυπηγείων Σύρου «πατάει» η κυβέρνηση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στα πρότυπα των ναυπηγείων της Σύρου θα «πατήσει» η κυβέρνηση που αναζητά λύση για τα ναυπηγεία Ελευσίνας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώνας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Μπιάγκη από το ΚΙΝΑΛ, ανέφερε πως αυτό θα γίνει μέσω της συμμετοχής του ομίλου ONEX Shipyards.

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο που θα ακολουθηθεί, είπε πως εφόσον ανάψει το «πράσινο φως» από το βασικό μέτοχο των ναυπηγείων Νίκο Ταβουλάρη, αμέσως μετά μέσω της δικαστικής οδού θα γίνει η μεταβίβαση σε ενδιάμεση εταιρεία ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν μέχρι την τελική μεταβίβαση.

Απαράβατος όρος για την ενδιάμεση λειτουργία, επεσήμανε, η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους. Στην τελική φάση η εταιρεία θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 15 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση της ναυπήγησης των δύο πυραυλάκατων του Πολεμικού Ναυτικού.

Νωρίτερα, σε επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Μουλκιώτη, για το ίδιο θέμα, απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Το Πολεμικό Ναυτικό χρειάζεται αυτά τα πλοία και πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση», είπε, ενώ για τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ανέφερε πως αν εξευρεθεί τελικά η λύση που περιέγραψε νωρίτερα ο συνάδελφός του υπουργός Ανάπτυξης, θα διατηρηθούν οι 600 θέσεις εργασίας και με την ανάπτυξη των Ναυπηγείων Ελευσίνας, θα προκύψει ανάγκη για τη δημιουργία και νέων θέσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ