ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: «Αντιδεξιά» γραμμή με έμφαση στα «προβλήματα των πολιτών»

ΚΙΝΑΛ: «Αντιδεξιά» γραμμή με έμφαση στα «προβλήματα των πολιτών»
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Η Φώφη Γεννηματά αρχίζει να υλοποιεί την αντιπολιτευτική τακτική που έχει χαράξει το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη.

Πρόκειται για μια τακτική με δύο πυλώνες.

  • Ο πρώτος είναι η «αντιδεξιά» γραμμή. Δηλαδή, βλέπουμε μια σταδιακή (και προσεκτική) διαφοροποίηση από τον «διμέτωπο» της προηγούμενης περιόδου.
  • Ο δεύτερος πυλώνας είναι η έμφαση στο «προβλήματα των πολιτών.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με κομματική πηγή, το ΚΙΝΑΛ θέλει να κρατήσει αποστάσεις από αυτό ονομάζει «παραπολιτική που αποσπά την προσοχή από τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα», δηλαδή από τη φιλολογία περί συνεργασιών.

Οι επισκέψεις της Γεννηματά

Σήμερα η Φώφη Γεννηματά έκανε δύο κινήσεις με «κοινωνικό» χαρακτήρα. Το πρωί επισκέφτηκε το τμήμα συντάξεων του ΕΦΚΑ στην Ομόνοια. Μετά την επίσκεψη έκανε την εξής δήλωση: «Η κυβέρνηση παρακολουθεί άπραγη την ταλαιπωρία των πολιτών και των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ. Κατά 50% αυξήθηκαν τον τελευταίο χρόνο οι εκκρεμότητες για την έκδοση συντάξεων. Οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης είναι γνωστές και δεδομένες αλλά δεν αποτελούν άλλοθι για τη σημερινή κατάσταση.»

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε ότι:

«Κύριε υπουργέ, εκδώστε τις συντάξεις των ανθρώπων τώρα. Κύριε πρωθυπουργέ, αυτό είναι κανονικότητα, η αποτελεσματικότητα. Αρκετά με τα συγχαρητήρια μεταξύ σας μονάχα για την επικοινωνία.»

Με τις καθαρίστριες

Στη συνέχεια, η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με εκπροσώπους των καθαριστριών των σχολικών μονάδων. Αμέσως μετά, προέβη σε νέα δήλωση: «Το εφιαλτικό εργασιακό, κοινωνικό, οικογενειακό και προσωπικό δράμα που βιώνουν οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων διαιωνίζεται. Εργαζόμενες για πολλά χρόνια, σε ομηρία, χωρίς δικαιώματα, χωρίς άδειες με απαράδεκτα χαμηλές αμοιβές. Κάνεις πια δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει τα μάτια να αδιαφορεί. Αναλαμβάνουμε άμεσα όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες, ώστε Κυβέρνηση, κόμματα, Δήμαρχοι να δώσουν τέλος σε αυτή τη μεγάλη αδικία. Συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για αυτές τις γυναίκες τώρα.»

Το σίριαλ του καφέ

Εντωμεταξύ, συνεχίζεται το σίριαλ του καφέ Φλαμπουράρη-Γείτονα με δημοσιεύματα στις παραπολιτικές στήλες. Η Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται να πιστεύει ότι τα δημοσιεύματα κατευθύνονται από τη Νέα Δημοκρατία. Κομματική πηγή προέβη στο εξής σχόλιο: «Είναι εντυπωσιακό ομολογουμένως το πως ένα παραπολιτικό μονόστηλο 15ημέρου ανασύρθηκε ως μέσο αναχαίτισης της αποτελεσματικής, υπεύθυνης και αυστηρής αντιπολίτευσης που πραγματοποιεί το Κίνημα Αλλαγής. Η απάντηση στην καταγγελία μας για αναλγησία της Κυβέρνησης στο θέμα της πρώτης κατοικίας είναι η «τρομερή« αποκάλυψη ενός καφέ σε δημόσιο χώρο δυο παλιών φίλων, σαν αυτές που κατά δεκάδες γίνονται καθημερινά πέριξ της Βουλής. Επιβεβαιωνόμαστε ότι η ΝΔ κρύβει την αδυναμία της να ασκήσει πολιτική πίσω από τη δύναμή της να χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ για να αλλάξει την άβολη κάθε φορά ατζέντα. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει την «αποκάλυψη» αυτή ως το καρβέλι σε πεινασμένα του όνειρα.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ