ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καυγάς Γεωργιάδη - Τζανακόπουλου για την επένδυση στο Ελληνικό

Καυγάς Γεωργιάδη - Τζανακόπουλου για την επένδυση στο Ελληνικό
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Άγριος καυγάς ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στην Άδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο για την επένδυση στο Ελληνικό.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι σαμποτάρει το έργο με διάφορες μεθοδεύσεις, απορρίπτοντας την κατηγορία ότι με τη διάταξη που ψηφίζεται σήμερα απο τη Βουλή κερδισμένος βγαίνει ο επενδυτής. «Κανένα δωράκι στο Λάτση, η Lamda παίρνει το ρίσκο», επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Όσοι θεωρούν ότι κάνουμε δώρο στον Λάτση τα έργα ή δεν έχουν διαβάσει το νόμο, ή είναι ψεύτες», είπε και ζήτησε να σταματήσει ο λαϊκισμός.

Στρέφοντας τα πυρά του στην αξιωματική αντιπολίτευση, ανέφερε οτι έστειλε μέλος της επιτροπής που συντόνιζε το έργο να προσφύγει στο ΣτΕ κατά της ΚΥΑ για να φρενάρει το έργο. «Βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ μια δικιά του να κάνει προσφυγή, δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση και μετά έχω να μου λένε γιατί δεν μπαίνουν οι μπουλντόζες», ανέφερε για να συμπληρώσει ότι η Αριστερά κι η άκρα Αριστερά ήθελαν να μπλοκάρει η επένδυση. «Σαμποτάρετε εσείς το έργο κι εμείς το ξεμπλοκάρουμε», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Επειδή έχει διαψευστεί για το πότε θα μπουν οι ρημάδες οι μπουλντόζες, θέλει να δώσει παράσταση, για να ενισχύσει το ημιαρχηγικό του προφίλ», πέρασε στην αντεπίθεση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και σχολίασε: «Να μπουν πέντε μπουλντόζες, να πάρουν τρεις φωτογραφίες, να πούμε ότι ξεκίνησαν».

«Θα μπορούσαμε κι εμείς να φτιάξουμε μουσαμάδες, όπως κάνατε εσείς στο μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά δεν είμαστε ίδιοι», αντέτεινε σε υψηλούς τόνους ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για την τροπολογία που αφορά στο έργο της Κασσιόπης, με τροποποίηση όρων οικοδομικού κανονισμού, κάνοντας λόγο για κατάλυση της αρμοδιότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς με τη ρύθμιση παρακάμπτεται το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε ότι αφορά στην τροπολογία που ξεμπλοκάρει την επένδυση στην Κασσιόπη Κερκύρας ο Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Δημάρχου Κερκύρας για σκόπιμη καθυστέρηση έγκρισης υψομετρικής μελέτης έργων οδοποιίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ