ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη κατά Χρυσοχοΐδη για τις νέες ταυτότητες: Το επιτελικό κράτος αντεπιτίθεται

Γεροβασίλη κατά Χρυσοχοΐδη για τις νέες ταυτότητες: Το επιτελικό κράτος αντεπιτίθεται
INTIME NEWS / ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Δριμύτατη επίθεση εναντίον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για το ζήτημα του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες εξαπέλυσε τη Δευτέρα η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή, αήθη και συκοφαντική επίθεση» σε βάρος της προηγούμενης κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει η κυρία Γεροβασίλη, «με αφορμή τα ολοένα και συχνότερα δημοσιεύματα στον Τύπο για τις Μεθοδεύσεις στην Προκήρυξη του Διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες, κάνοντας μάλιστα ορισμένα λόγο για “μίζα εκατομμυρίων”, το επιτελικό παρακράτος περνά στην αντεπίθεση!».

Κατηγορεί δε τον κ. Χρυσοχοΐδη ότι «σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας για την αδικαιολόγητη επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες προέβη σε μια πρωτοφανή, αήθη και συκοφαντική επίθεση σε βάρος της προηγούμενης Κυβέρνησης».

«Μην μπορώντας να εξηγήσει γιατί το πρώτο του μέλημα, τις πρώτες κιόλας μέρες που ανέλαβε το Υπουργείο, ήταν η ακύρωση του διαγωνισμού και γιατί στο νέο διαγωνισμό που επαναπροκήρυξε φέρεται να εισήγαγε “φωτογραφικές” προδιαγραφές που μειώνουν τον ανταγωνισμό και αυξάνουν το κόστος, ο κ. Χρυσοχοΐδης, έπραξε το αδιανόητο. Άφησε αιχμές για δήθεν καταγγελίες κατά του διαγωνισμού ΣΥΡΙΖΑ, επτά μήνες μετά την ακύρωσή του ενώ ταυτόχρονα τις χαρακτήρισε “μη σοβαρές”», πρόσθεσε.

«Αν και κλήθηκε επανειλημμένα και κατηγορηματικά να καταθέσει όποια τυχόν στοιχεία διαθέτει κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ουδέν κατέθεσε. Άρα είτε: οι επιστολές ήταν ασόβαρες ή ανύπαρκτες και στριμωγμένη η Νέα Δημοκρατία απλά πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα. Ο κ. Χρυσοχοϊδης οφείλει να τις προσκομίσει αμέσως. Πάντως αν κάποιοι οφείλουν να φοβούνται τον Εισαγγελέα, αυτοί ανήκουν στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας…», καταλήγει η Όλγα Γεροβασίλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ