ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο η διαδικασία στην Προανακριτική για τη Novartis

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο η διαδικασία στην Προανακριτική για τη Novartis
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Δριμύτατη επίθεση εναντίον της ΝΔ, με φόντο τις τρέχουσες εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis εξαπέλυσαν την Τρίτη κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «δεν αποδείχτηκε καμία πίεση και εκβιασμός του Δήμητρη Παπαγγελόπουλου προς τους εισαγγελείς».

«Σήμερα η ΝΔ αποκαλύφθηκε ως προς τις πραγματικές της προθέσεις για το παρόν και το μέλλον της προανακριτικής επιτροπής. Πρώτον, αποφάσισε fast track διαδικασίες για την επίσπευση του έργου της επιτροπής. Καθημερινές συνεδριάσεις, χωρίς προετοιμασία και έρευνα. Και το κάνει γιατί το αφήγημά της είναι έωλο. Αποδείχτηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis και είναι πέρα από μεγάλο και διεθνές, παρά τις προσπάθειες της πλειοψηφίας ΝΔ- ΚΙΝΑΛ να αποπροσανατολίσουν. Δεν αποδείχτηκε καμία πίεση και εκβιασμός του Δήμητρη Παπαγγελόπουλου προς τους εισαγγελείς για το σκάνδαλο Novartis», ανέφεραν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσαν: «Δεύτερον, επειδή τελικά εξελίχθηκε σε φιάσκο η μέχρι τώρα διαδικασία θέλουν να επιστρέψουν τη δικογραφία στην ολομέλεια επιχειρώντας καινούργιο κυνήγι μαγισσών. Αποστολή τους ήταν να ρίξουν στο σκοτάδι το σκάνδαλο Novartis και να τρομοκρατήσουν τους λειτουργούς που επιχειρούν τη διαλεύκανσή του».

«Θέλησαν να πείσουν πως το σκάνδαλο ήταν σκευωρία και απέτυχαν. Θα αποτύχουν και πάλι», κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

Προανακριτική: Διεύρυνση του κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο ζητά η ΝΔ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ