ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικρίσεις ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την τροπολογία για το ξέπλυμα χρήματος

Επικρίσεις ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την τροπολογία για το ξέπλυμα χρήματος
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την εκτίμηση πως η τροπολογία των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης, διά της οποίας παρατείνεται έως και τις 19 Μαΐου 2020 το μεταβατικό καθεστώς για το «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων όσων ελέγχονται για ξέπλυμα χρήματος, είναι προβληματική, εκφράζουν την Τετάρτη κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η συγκεκριμένη τροπολογία μετατρέπει το τρίμηνο που είχε νομοθετηθεί αναφορικά με την άρση δεσμεύσεων λογαριασμών για ξέπλυμα χρήματος σε εξάμηνο.

«Επιβεβαιώνεται η απρονοησία τους που την καταγγέλλαμε και εμείς και οι Financial Times και μας έλεγαν τότε ότι δεν είναι αυτό που νομίζουμε», προσθέτουν κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ωστόσο, προκύπτει ένα καίριο ερώτημα: Μέχρι σήμερα έχουν γίνει αποδεσμεύσεις λογαριασμών για ελεγχόμενους για ξέπλυμα, βάσει του νόμου που ψήφισαν; Και αν ναι πόσοι και σε ποιους;», διερωτώνται οι ίδιες πηγές.

Τροπολογία για το ξέπλυμα χρήματος δίνει πρόσθετο χρόνο στη Δικαιοσύνη

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητεί και ο Φάμελλος

Την ίδια στιγμή, πάντως, με τοποθέτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ζητεί κι αυτός περισσότερες εξηγήσεις από πλευράς κυβέρνησης και ειδικότερα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, για το θέμα που έχει προκύψει με τη συγκεκριμένη τροπολογία.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην κατατεθείσα τροπολογία, ο κ. Φάμελλος επισημαίνει τα εξής:

«Η κυβέρνηση είχε θέσει ανώτατο χρονικό όριο δέσμευση περιουσίας 18 μηνών για όσους εμπλέκονται σε μαύρο χρήμα και οικονομικό έγκλημα και, ως προπέτασμα καπνού να στέλνονται στο αρμόδιο δικαστικό όργανο που εντός τριμήνου οφείλει να αποφανθεί. Έρχεται τώρα και το αλλάζει», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Φάμελλος και θέτει το ερώτημα: «Αυτό το διάστημα που μεσολάβησε πόσες καταθέσεις απελευθερώθηκαν;».

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες κείμενο της τροπολογίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ