ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καυγάς Βρούτση - Κατσώτη με αφορμή τις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό

Άγριος καυγάς Βρούτση - Κατσώτη με αφορμή τις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Άγριος καυγάς σημειώθηκε στη Βουλή, με πρωταγωνιστές τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη

Οι δυο τους «αρπάχτηκαν» για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, αυτή τη φορά με αφορμή τις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Το προσκλητήριο του Χρήστου Κατσώτη προς όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, στο συλλαλητήριο της Τρίτης και το αίτημα του για χορήγηση εθνικής σύνταξης χωρίς διακρίσεις, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γιάννη Βρούτση.

«Ο κ. Κατσώτης παραμένει αδιόρθωτα εμμονικός σε μια αντίληψη που λέει ότι όλοι οι κατατρεγμένοι της γης και όσοι ήρθατε από το Πακιστάν, το Μαρόκο, την Αλγερία κι απ’ οπουδήποτε αλλού, θα παίρνετε εθνική σύνταξη στην Ελλάδα», είπε και πρόσθεσε πως το ΚΚΕ λέει ουσιαστικά στους μετανάστες «ελάτε στην απεργία για να πάρετε όλοι συντάξεις, αδιαφορώντας αν έτσι η σύνταξη των Ελλήνων πάει 80% κάτω».

«Ρατσιστικό παραλήρημα» καταλόγισε στον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής του ΚΚΕ που όρθιος φώναζε, με τον προεδρεύοντα Νικήτα Κακλαμάνη να επιχειρεί να τον ανακαλέσει στην τάξη.

Ο κ. Βρούτσης πάντως, αναφερόμενος στις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών, δεσμεύτηκε ότι η λύση που επεξεργάζεται θα περιληφθεί ως διάταξη σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ