ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαγγελόπουλος: Από δημοσιεύματα αποκαλύφθηκε ότι η κ. Ράικου είχε καταχωνιάσει έγγραφο του FBI

Παπαγγελόπουλος: Από δημοσιεύματα αποκαλύφθηκε ότι η κ. Ράικου είχε καταχωνιάσει έγγραφο του FBI
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε σημερινή δήλωσή του, αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, έχει έγγραφο του FBI, από το οποίο προκύπτει ότι «Έλληνας πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

«Από δημοσιεύματα του Τύπου αποκαλύφθηκε ότι η κα Ράικου είχε καταχωνιάσει έγγραφο του FBI, το οποίο ευτυχώς δεν "καταστράφηκε" από πλημμύρες ή άλλες φυσικές καταστροφές. Από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι Έλληνας πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis. Διεφθαρμένοι, διαπλεκόμενοι, επίορκοι και τα λίγα γιουσουφάκια τους στον Τύπο έχουν στρατευθεί στον βρώμικο πόλεμο της πολιτικής μου δίωξης».

Προσκόμματα από δύο προστατευόμενους μάρτυρες

Προσκόμματα στην κατάθεση τους στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου βάζουν οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες, με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

Με επιστολές τους προς τα μέλη της επιτροπής, η μεν «Αικατερίνη Κελέση» δηλώνει πως δεν επιθυμεί να καταθέσει ενώ ο «Μάξιμος Σαράφης» ζητά να εξεταστεί με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του και τη φωνή του.

Στις 15:00 της Δευτέρας συνεδριάζει η Προανακριτική Επιτροπή προκειμένου να συζητήσει και να λάβει απόφαση για την εξέταση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων που έχει προγραμματιστεί για αύριο και μεθαύριο.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν, ωστόσο, ότι δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια του μάρτυρα ο τρόπος κατάθεσής τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ