ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική: Στοχοποιήθηκα λόγω Τουλουπάκη, κατέθεσε η Ευ.Κυβέλου

Προανακριτική: Στοχοποιήθηκα λόγω Τουλουπάκη, κατέθεσε η Ευ.Κυβέλου
ΙΝΤΙΜΕ

Στοχοποίηση σε βάρος της αμέσως μετά την κατάθεση προσφυγής σε βάρος του διορισμού της Ελένης Τουλουπάκη ως εισαγγελέα διαφθοράς, κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής η εισαγγελέας Εφετών Ευγενία Κυβέλου

Κατά πληροφορίες, η κ. Κυβέλου φέρεται να κατέθεσε: «Μόλις προσέφυγα κατά της κρίσης να γίνει εισαγγελέας διαφθοράς η κα Τουλουπάκη δεν φανταζόμουν τι θα επακολουθούσε. Η εφημερίδα (σ.σ. λέει όνομα) με δημοσίευμα στράφηκε εναντίον μας. Αρχικά κληθήκαμε ως μάρτυρες και μετά την προσφυγή μου σε βάρος Τουλουπάκη μια ημέρα πριν τη συζήτηση της προσφυγής μου στον Άρειο Πάγο βγήκε με πρωτοσέλιδο σε βάρος μου η εφημερίδα (σ.σ. λέει όνομα εφημερίδας). Όλοι στο εισαγγελικό σώμα συμφωνούσαν με τη θέση μου για την κα Τουλουπάκη ότι δεν ήταν επαρκής για τη θέση. Μόνο οι εισαγγελείς που ηταν του κυρίου Παπαγγελόπουλου συμφωνούσαν».

Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε η κ. Κυβέλου, «ο εκδότης της (σ.σ. λέει όνομα εφημερίδας), είναι φίλος του κ. Παπαγγελόπουλου και κατά συνέπεια, για την ίδια, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός είναι πίσω από τα δημιοσιεύματα. Άρα κατανοώ την προέλευση των δημοσιευμάτων με εμένα. Είναι από τον Παπαγγελόπουλο. Μετά το δημοσίευμα ελέγχθηκα πειθαρχικά. Μου ανακοινώθηκε. Ασφαλώς φοβάμαι».

Η ίδια φέρεται να είπε ότι «η κ. Τσατάνη ήταν αγαπημένος στόχος Παπαγγελόπουλου. Στο ίδιο δημοσίευμα της (σ.σ. λέει όνομα εφημερίδας) στοχοποιούμαι και εγώ, άρα πιθανολογώ την προέλευση. Όλα αυτά μια ημέρα πριν τη συζήτηση της προσφυγής. Το δημοσίευμα προκαταβάλει την απόρριψη της προσφυγής μου».

Φέρεται ακόμη, να είπε πως στην πειθαρχική προκαταρκτική δίωξη βασική μάρτυρας σε βάρος της ήταν η κ. Τουλουπάκη. Τελικά η υπόθεση αρχειοθετήθηκε.

Ευγ. Κυβέλου: Αν αποδελτιώσετε τις δηλώσεις Παπαγγελόπουλου θα βρείτε ένα αφήγημα: πως η διαφθορά στη δικαιοσύνη εμποδίζει τη διαλεύκανση του εγκλήματος. Όχι η ανοργανωσιά ή η έλλειψη υποδομών. Και πως φυσικά θα πρέπει ο Παπαγγελόπουλος να ορίσει τους καθαρούς λειτουργούς.

Θ. Πλεύρης: Θεωρείτε πως η πειθαρχική δίωξη σας είχε να κάνει με τη στάση σας απέναντι στην κυρία Τουλουπακη ;

Ευγ. Κυβέλου: Ναι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ