ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς τις εκθέσεις του FBI το στικάκι που έδωσε η Τουλουπάκη στη Βουλή

Χωρίς τις εκθέσεις του FBI το στικάκι που έδωσε η Τουλουπάκη στη Βουλή
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άνευ ουσίας είναι το στικάκι με έγγραφα της δικογραφίας που διαβίβασε στη Βουλή η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιεχόμενο περιλαμβάνει μέρος της δικογραφίας της Novartis. 

Βουλευτές μέλη της Επιτροπής ανέφεραν ότι το στικάκι περιλαμβάνει μέρος της δικογραφίας για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα και ότι απουσιάζουν οι εκθέσεις του FBI που η ίδια έχει αρνηθεί να διαβιβάσει στη Βουλή με την επίκληση του απορρήτου, αλλά και τα ερωτήματα που τέθηκαν από την Εισαγγελέα Διαφθοράς προς τις αμερικανικές αρχές.

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής που μετέβη χθες, Πέμπτη, στον Άρειο Πάγο, διαμαρτυρήθηκε για τη μη διάθεση συνεργασίας εκ μέρους της κ. Τουλουπάκη, καθώς, όπως έλεγαν, δεν είχε αποστείλει τα έγγραφα που της ζητούσαν. Μάλιστα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής, σε επιστολή του προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς της επεσήμανε πως πρέπει να αποστείλει κάθε κρίσιμο έγγραφο στην Επιτροπή.

«Με το ανωτέρω σχετικό σας γνωρίζουμε ότι από την ελληνική έννομη τάξη ουδεμία απαγόρευση τίθεται στην αναζήτηση κρίσιμων εγγράφων κατά την ποινική προδικασία και ουδεμία υπηρεσία εντός ή εκτός της επικράτειάς μας δικαιούται να θέτει περιορισμούς ή απαγορεύσεις στην ποινική διαχείριση και εκτίμηση κρίσιμων εγγράφων, με μόνη εξαίρεση την προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 263 του ΚΠΔ. Κατόπιν αυτού επιβάλλεται να αποστείλετε τόσον προς ημάς, όσον και προς τον Πρόεδρο της ανωτέρω ειδικής Κοινοβουλευτικής επιτροπής κάθε κρίσιμο για την κατά νόμο ποινική διερεύνηση της προκείμενης υποθέσεως έγγραφο, το οποίο συντελεί στην αποκάλυψη της αλήθειας», ανέφερε ο κ. Ζαχαρής.

Το στικάκι αυτή την ώρα μετατρέπεται σε CD προκειμένου να διανεμηθεί στα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ