ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική: «Βόμβες» από τον Σάμπυ Μιωνή

Προανακριτική: «Βόμβες» από τον Σάμπυ Μιωνή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME

Με «ταινία τρόμου» παρομοίασε τα όσα πέρασε από την «εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο», όπως φέρεται να είπε, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής που καταθέτει σήμερα, Τετάρτη, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Σύμφωνα με πηγές της Προανακριτικής ο μαρτυρας φέρεται να κατέθεσε ότι του ζητήθηκαν χρήματα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ίδιος, όπως είχε άλλωστε προαναγγείλει, θα καταθέσει μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Σήμερα καταθέτω μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Θα σας παραθέσω στοιχεία και είμαι στη διαθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση. Καταθέτω μήνυση εναντίον του κ.Παπαγγελόπουλου, του κ.Φιλιππάκη, του κ.Τάρκα και της κ.Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό. Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου. Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ.Παπαγγελόπουλο και μέλη την κ.Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ.Τάρκα. Όλοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρόνο ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπης και τρομοκρατία. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ.Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις» φέρεται να ανέφερε ενώπιον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής.

Έκανε λόγο για εκβιασμό

Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, ο Σάμπυ Μιωνής είπε πως του ζήτησε λεφτά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για λογαριασμό του Γιάννη Φιλιππάκη.

«Μετά την καταδίκη της κας Παπαδάκου κάναμε έναν συμβιβασμό να μην συνεχίσω εναντίον τους και εκείνοι θα σταματήσουν τα ψεύδη δημοσιεύματα. Μάταια όμως. Λίγους μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας έστειλαν ανώνυμη ογκώδη καταγγελία όπως ακριβώς οι δοσίλογοι στην Κατοχή στην εισαγγελία διαφθοράς. Τον Ιούνιο του 2015 η κα Τουλουπάκη εξέδωσε παράνομο ντροπιαστικό ένταλμα σύλληψης γιατί δήθεν θα διέφευγε από την χώρα ο Αγγελος Μεταξάς, ενώ ο Μεταξάς έμενε στην Ελβετία» φέρεται να είπε.

«Η επίμαχη περίοδος ξεκινά από το 2015 και μετά. Η εγκληματική οργάνωση του κ. Παπαγγελόπουλου με στοχοποίησε για να με εμπλέξει με τη λίστα Λαγκάρντ. Το γεγονός οτι ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου κ. Παπασταύρου που ήταν και σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Οι κατηγορούμενοι κατασκεύασαν κατηγορίες με πολλούς σκοπούς. Ένα απίστευτο ψέμα τους. Ο Παπαγγελόπουλος και η παρέα του ξεγέλασαν την τότε κυβέρνηση φτιάχνοντας ενα παραμύθι με δράκους και ψέματα. Αυτή η ομάδα και ήθελε να βγάλει χρήματα και βοηθούσε πολιτικούς σκοπούς. Ο Παπαγγελόπουλος θεωρώ ότι από αυτή την σημαία έγινε Υπουργός. Όλη αυτή η υπόθεση ήταν μια κατασκευή. Ο Άγγελος Μεταξάς, συνέταιρός μου δικαιώθηκε όπως και ο Παπασταύρου. Αυτοί οι άνθρωποι προσπάθησαν να με εμπλέξουν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος» κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο Σάμπυ Μιωνής φέρεται να ανέφερε πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος του ζήτησε χρήματα.

Σ. Μιωνής: «Φτάνουνε τώρα στις 10 Μαρτίου οπότε κανονίστηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εμένα, τον Νίκο Παππά και τον κ.Παπαγγελόπουλο για να αποσυμφορηθούν τα ζητήματα που υπήρχαν μεταξύ μας. Ήταν σαφές ότι όσα έκανε ο Νίκος Παππάς ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού. Επισης ήταν σαφές σε μένα ότι Παπαγγελόπουλος και Φιλιππάκης ήταν συνεργάτης. Ο Ν. Παππάς έκανε σύνοψη των συναντήσεων που είχαν προηγηθεί. Για μένα να αποσυρθούν τα παράνομα εντάλματα για τον Μεταξά και για τον Φιλιππάκη να αποσύρω τη μήνυση που του είχα κάνει.Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος και είπε "και των εξόδων που του έχει δημιουργήσει". Δεν πίστευα στα αυτιά μου». Ο ίδιος προσέθεσε πως «οφείλω να πω οτι ο Ν.Παπάς ξαφνιάστηκε και ενοχλήθηκε και ρώτησε τον Παπαγγελόπουλο πόσα είναι αυτά τα έξοδα».

Σε άλλο σημείο φέρεται να είπε ότι του ζήτησαν 350.000 ευρώ: «Έγινε συνάντηση των δικηγόρων μου με τον Φιλιππάκη και τον Τάργκα προκειμένου να βρεθεί μία λύση. Ζήτησαν 350.000 ευρώ να παραιτηθώ από τις αγωγές μου. Όπως είπα στον κ. Παπαγγελόπουλο, "η οικογένεια μου έχει δώσει απαντήση στους φασίστες στο παρελθόν". Προφανώς και δεν θα υπέκυπταν στον εκβιασμό. Στο μεταξύ δικαιώθηκα στην αγωγή μου. Καταδικάστηκαν σε αποζημίωση 375.000 ευρώ. Αυτοί που με εκβίαζαν έπρεπε και να με πληρώσουν. Τα χρήματα αυτά θα τα πάρω και θα τα δώσω σε φιλανθρωπίες».

Πηγές από την Προανακριτική Επιτροπή έλεγαν πως ο Σάμπυ Μιωνής ανέφερε πως «οι κκ..Φιλιππάκης και Τάρκας για να μου αποδείξουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους δεσμεύτηκαν εγγράφως ότι θα κλείσουν όλες τις ποινικές μου υποθέσεις. Ουσιαστικά μου έλεγαν οτι ελέγχουν τον κ. Παπαγγελόπουλο που ελέγχει τις υποθέσεις. Σας καταθέτω αυτό το έγγραφο».

Για το «ραντεβού» στο Μαξίμου ρωτήθηκε από τον Δημήτρη Μαρκόπουλο και ο διάλογος φέρεται να έχει ως εξής:

Δ. Μαρκόπουλος: Πώς κανονίστηκε το ραντεβού στο Μαξίμου; σε ποιους χώρους; Ποιος πήρε την πρωτοβουλία της συνάντησης αυτής;

Σ. Μιωνής: Έγινε στο γραφείο του Παππά, πήρε τηλέφωνο ο Παππάς και μάλλον η πρωτοβουλία ήταν του Φιλιππική. Έγινε η συνάντηση για να αποσυμπιεστεί η κατάσταση. Ήμουν εγώ, Παπαγγελόπουλος, Παππάς.

«Ο πρωθυπουργός και ο Παππάς είχαν καταλάβει ότι κάτι βρωμάει. Είχαν παραπλανηθεί από τον Παπαγγελόπουλο. Είχαν το εξής δίλημμα, από τη μία είχαν πέσει σε παγίδα από την άλλη δεν ήθελαν να στενοχωρήσουν τον κ. Παπαγγελόπουλο. Κατάλαβα ότι ο Παπαγγελόπουλος είχε πολλή δύναμη, τους βοηθούσε πολύ στη Δικαιοσύνη» δήλωσε ο μάρτυρας.

Ερωτηθεί από τον Δ. Μαρκόπουλος εάν ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν κάτι σαν κράτος εν κρατεί, ο Σάμπυ Μιωνής απάντησε πως «ο Τσίπρας ήξερε τι συνέβαινε, αισθανόταν άσχημα γι’ αυτό και προσπαθούσε να βρει λύση. Δεν τον ήλεγχαν».

Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής ο Σάμπυ Μιωνής κατέθεσε: «Θέλω όμως να πω ότι ο Ν.Παππάς ένιωσε ότι ντροπιάστηκε για όσα είπε ο Παπαγγελόπουλος αλλά και με το χαρτί που του έδειξα μετά. Ήταν πεσμένα τα φτερά του για όσα έκανε ο Παπαγγελόπουλος. Ο Παπαγγελόπουλος όμως τους είχε παραμυθιάσει, ένιωθα ότι είχε μεγάλη εξουσία και στα θέματα της Δικαιοσύνης θα έλεγα πως ήταν κράτος εν κράτει. Η τότε κυβέρνηση είχε υιοθετήσει ένα ψέμα για τον κ. Παπασταύρου, ο οποίος ήταν πολιτικό εργαλείο, και μετά προσπαθούσαν να το μαζέψουν».

Στο "ραντεβού" στο Μαξίμου ρωτήθηκε και από τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ο εξής διάλογος:

Κ. Καραγκούνης: Να πάμε πάλι στη συνάντηση στο Μαξίμου. Είπατε οτι ο κ. Παπαγγελοπουλος έθεσε ζήτημα κάλυψης πληρωμής των εξόδων του κ.Φιλιππάκη. Τι είδους έξοδα ήταν αυτά;

Σ.Μιωνής: Έμεινα έκπληκτος από την απαίτηση Παπαγγελόπουλου. Είναι δυνατόν ένας Υπουργός να ζητά αποζημίωση, λεφτά δηλαδή για λογαριασμό ενός ιδιώτη; Και μάλιστα από Υπουργό που ήθελε να εμφανίζεται ως διώκτης της Διαφθοράς;

Σε άλλο σημείο, ρωτήθηκε από τον Σπύρο Λάππα πόσες συναντήσεις είχε με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, για να απαντήσει μία, ενώ παραδέχτηκε ότι όλα αυτά που καταγγέλλει έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με τη διένεξή του με τον Ι. Φιλιππάκη.

Ερωτηθείς από τον κ. Λάππα εάν θυμάτε την αγωγή που έκανε στον Μάκη Βορίδη, ο κ. Μιωνής απάντησε «Παρακαλώ να σεβαστείτε την ακτιβιστική μου δράση».

Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε ο κ. Μιωνής, το δικαστικό σύστημα ήταν: Τουλουπάκη, Ντζούρας, Καλούδης, Παπαγγελόπουλος. «Έχω πει από την αρχή ότι η δράση της συμμορίας είχε τριπλό σκοπό: 1. το οικονομικό όφελος 2. το πολιτικό όφελος λόγω Παπασταύρου και 3. να σταματήσουν την ακτιβιστική μου δράση» φέρεται να είπε.

Ο Σάμπυ Μιωνής υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι διαθέτει στοιχεία για όσα καταγγέλλει:

Δ. Μαρκόπουλος: Είπατε ότι έχετε στοιχεία για όσα μας καταθέτετε. Έχετε και ηχητικά ντοκουμέντα;

Σ. Μιωνής: Δεν υπάρχει λέξη που να σας έχω πει και να μην έχω αποδείξεις γι αυτό. Όποτε μου ζητηθεί από τη Δικαιοσύνη θα τα καταθέσω

Δ. Μαρκόπουλος: Η κα Τουλουπάκη είχε εμπλοκή;

Σ. Μιωνής: Σοβαρά μιλάτε; Προφανώς. Βγάζει παράνομα εντάλαματα και όλα τα άλλα. Δεν συζητώ οτι η κα Τουλουπάκη ήταν μέλος αυτής της ομάδας. Είναι παιδί του Παπαγγελόπουλου και κολλητή της Παπαδάκου όπως η δεύτερη μου έχει πει.

Δ. Μαρκόπουλος: Μιλήσατε για μια γυναίκα μάρτυρα φίλη σας που την πίεσαν να σας...δώσει

Σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο μάρτυρας παραδέχθηκε ότι το 2013 υπήρξε παρέμβαση Σαμαρά για συμβιβασμό με Φιλιππάκη. «Με παίρνει ο Σταύρος (Παπασταύρου-στενός συνεργάτης του Σαμαρά και συνεταίρος του Μιωνή) και μου λέει να το κάνουμε. Του λέω "με τίποτα. Ο Σταύρος μου απάντησε "θα σου εξασφαλίσω το καλύτερο". Του απάντησα: "Για σένα επειδή είσαι δικηγοράρα προχώρα". Κάνει τον συμβιβασμό ο Σταύρος (Παπασταύρου) και μετά τον πουλάνε. Τότε του είπα: "Σου είπα Σταύρο δεν εμπιστεύομαι φασίστες"» φέρεται να είπε.

Ο Σάμπι Μιωνής φέρεται να είπε ότι ειναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για παραδικαστικό σύστημα, το οποίο η Ελένη Τουλουπάκη και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έστηναν και ξέστηναν.

Β. Μπιάγκης: Στο συμφωνητικό που μας δώσατε ποιος το συνέταξε; Εδώ γράφει στην δεύτερη σελίδα μια σειρά από ενέργειες που γινόντουσαν από δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς περιγράφοντας τες με πολλες λεπτομέρειες. Ποιος έχει την δυνατότητα να δώσει τέτοιες διαβεβαιώσεις

Σ. Μιωνής: Ήτανε φανερό οτι Φιλιππάκης Παπαγγελόπουλος είχανε παρα πολύ στενές σχέσεις. Ήτανε το 1-2. Φιλιππάκης Παπαγγελόπουλος Παπαγγελόπουλος Μιωνης.

Β. Μπιάγκης: Με αυτα που γράφονται στο συμφωνητικό είναι σαφές οτι εχουν την δυνατοτητα να παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη;

Σ. Μιωνής: Ειναι ξεκάθαρο οτι προκειται για ενα παραδικαστικό κύκλωμα. Ολοι καταλαβαιναμε οτι αυτοι που τα δημιούργησαν ειχαν τη δυνατοτητα να τα πάρουν πισω. Η αίσθηση μας ηταν οτι το συστημα Τουλουπάκη Παπαγγελόπουλου που τα έστησε το ίδιο συστημα θα μπορουσε να τα ξεστήσει.

Δ. Μπιάγκης: Είπατε οτι ο Παπασταύρου ήταν πολιτικο εργαλείο επί λέξει για να κερδίσουν πολιτικα οφέλη. Αν ο Παπασταύρου ηταν εργαλείο ο τελικός στόχος ποιος ήταν;

Σ. Μιωνής: Ο Παπασταύρου ήταν το μέσο. Ο τελικός στόχος ηταν ο πολιτικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δ. Μπιάγκης: Ο κ.Παπαγγελόπουλος μιλά σήμερα με δήλωση του για ύπαρξη παράνομης μαγνητοφώνησης συνομιλίας στο Μέγαρο Μαξίμου με δύο Υπουργούς». Υπάρχει τέτοια μαγνητοφώνηση;

Σ. Μιωνής: Έχω στη διάθεσή μου ό,τι χρειάζεται για να αποδείξω όσα λέω μέχρι κεραίας.

Δ.Μπιάγκης: Μιλήσατε για συμμορία με αρχηγό Παπαγγελόπουλο. Θεωρείτε οτι όλο αυτό το πλέγμα να στηθεί από μόνο του;

Σ. Μιωνής: Εκτίμηση θα κανω. Ο κ.Παπαγγελοπουλος με την γνώση που ειχε στα περι των δικαστικών πουλούσε στην κυβέρνηση εκδούλευση οτι ηταν παντοδύναμος σε αυτον τον τομέα και μπορούσε να τους ελέγξει τη Δικαιοσύνη. Εγώ θεωρώ οτι ο κ.Τσίπρας είχε καταλάβει τί γίνεται. Δεν είμαι σίγουρος οτι μπορούσε να το σταματήσει.

Ο Σάμπι Μιωνής δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν γνωρίζει τον Αντώνη Σαμαρά.

Κ.Καραγκούνης: Υπήρξε ποτέ συνάντησή σας με τον κ.Σαμαρά;

Σ. Μιωνή: Όχι ποτέ. Τον κ.Σαμαρά δεν τον γνωρίζω. Και ουδέποτε τον συνάντησα

Κ. Καραγκούνης: Σας έγινε ποτέ πρόταση οικονομικής συναλλαγής επι κυβέρνησης Σαμαρά;

Σ. Μιωνής: Όχι ποτέ. Εμένα είναι φίλος μου ο Σταύρος Παπασταύρου. Και όμως ποτέ δεν συναντηθήκαμε στο Μαξίμου. Όταν βρισκόμασταν για καφέ ήταν κάπου κοντά στο Μαξίμου αλλά ποτέ δεν πήγα εκεί.

Διαβάστε επίσης

Ένταση στην επιτροπή

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι επικράτησε ένταση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση και Σπύρο Λάππα να τον διακόπτουν και εκείνος να συμβουλεύεται τις σημειώσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Προανακριτική Επιτροπή ο κ. Ι.Μπούγας δήλωσε: Αφήστε τον μάρτυρα να καταθέσει. Φαίνεται να μην θέλετε να καταθέσει.

ΝΔ: Ένα από τα μεγαλύτερα παραδικαστικά κυκλώματα

Πηγές από τη ΝΔ σημείωναν πως ο Σάμπυ Μιωνής μίλησε για ένα από τα μεγαλύτερα παραδικαστικά κυκλώματα που λειτούργησαν στην πατρίδα μας από συστάσεως του ελληνικού Κράτους.

• Δήλωσε ότι κατέθεσε σήμερα μήνυση εναντίον του κύριου Παπαγγελόπουλου, Φιλιππάκη, Τάρκα, Παπαδάκου για δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου, απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας).

• Σύμφωνα με τον Σάμπυ Μιωνή, οι καταγγελλόμενοι ως συμμορία είχαν στοχοποιήσει τον Σάμπυ Μιωνή, τον συνέταιρό του, Άγγελο Μεταξά, και το δικηγόρο τους, Σταύρο Παπασταύρου τους οποίους παρουσίαζαν μαζί με την εταιρία CMA, ως εγκληματική οργάνωση που ξέπλενε μαύρο χρήμα που μάλιστα κατέληγε σε πολιτικά πρόσωπα.

• Η CMA είχε πουληθεί το 2006 από τον κ. Μιωνή και κ. Μεταξά στον ελβετικό τραπεζικό όμιλο «EFG International» συμφερόντων Λάτση και είχε στο Advisory Board της τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ehud Barak. Αυτήν την εταιρία την παρουσίασαν ως εγκληματική οργάνωση

• Ο Μιωνής κατέθεσε ότι όλα αυτά έγιναν, προκειμένου να τους αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό και επειδή ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν συνεργάτης του Σαμαρά. Όπως χαρακτηριστικά είπε, πούλησε ο Παπαγγελόπουλος στην Κυβέρνηση Τσίπρα ένα παραμύθι με δράκους έναν πλούσιο Εβραίο και έναν Παπασταύρου, συνεργάτη του Σαμαρά.

• Μίλησε για συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, στις 10.3.2016, με την παρουσία Παπαγγελόπουλου και Παππά. Σύμφωνα με τον κύριο Μιωνή, ο Παπαγγελόπουλος, στη συνάντηση αυτή, του ζήτησε χρήματα για λογαριασμό του Φιλιππάκη. Ο Μιωνής κατέθεσε ότι τα χρήματα αυτά συγκεκριμενοποιήθηκαν στο ποσό των 350.000 ευρώ στο πλαίσιο επόμενης συνάντησης μεταξύ Φιλιππάκη, Τάρκα, Μαργωμένου και των Ισραηλινών δικηγόρων του κ. Μιωνή με αντάλλαγμα κλείσιμο ποινικών υποθέσεων που οι ίδιοι οι μηνυόμενοι είχαν κατασκευάσει.

• Κατήγγειλε ότι η κυρία Τουλουπάκη κάλεσε μάρτυρα για την εγκληματική οργάνωση και της ζήτησε να καταδώσει τον κ. Μιωνή, Παπασταύρου και Μεταξά ως απατεώνες και, όταν εκείνη αρνήθηκε, της άσκησε ψυχολογική πίεση.

• Κατήγγειλε σωρεία συκοφαντικών δημοσιευμάτων, εξωθεσμικών παρεμβάσεων, μεθοδεύσεων και παρατυπιών. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε έκδοση παράνομων ενταλμάτων σύλληψης για τον Άγγελο Μεταξά από την κυρία Τουλουπάκη τον Ιούνιο του 2015, που εν τέλει ακυρώθηκαν. Αναφέρθηκε, επίσης, σε παράνομο φορολογικό καταλογισμό σε βάρος του Παπασταύρου, σε πρόστιμο που καταλογίσθηκε σε βάρος του, σε συνέχεια δεύτερης έκθεσης ελέγχου, που αυθαίρετα και παράτυπα αντικατέστησε την πρώτη έκθεση ελέγχου που τον αθώωνε – φορολογικό πρόστιμο, που στη συνέχεια ακυρώθηκε από τα διοικητικά δικαστήρια. Αναφέρθηκε σε σειρά αντιποίνων που δέχθηκε αυτός και η οικογένειά του όταν αρνήθηκε να πληρώσει χρήματα στον Παπαγγελόπουλο.

• Έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε δικαστική συνδρομή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Κύπρου, την οποία και κατέθεσε, που αθώωνε τον κ. Παπασταύρου και τον κ. Μιωνή για τις ποινικές και φορολογικές υποθέσεις τους. Αυτή η δικαστική συνδρομή, παρόλο που παρελήφθη το 2016, σκανδαλωδώς απεκρύβη για τέσσερα χρόνια!

• Ο Μιωνής κατέθεσε στην Επιτροπή έγγραφο βέβαιης χρονολογίας, στο οποίο οι Φιλιππάκης και Τάρκας δεσμεύονται, εν είδει δικαστών, στο κλείσιμο των ποινικών υποθέσεων που του είχαν δημιουργήσει, έναντι της αποδέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών τους, που ο Μιωνής είχε δεσμεύσει δυνάμει αγγλικών δικαστικών αποφάσεων.

• Κατέθεσε, επίσης, έκθεση ενός από τους κορυφαίους παγκοσμίως ακαδημαϊκούς στην καταπολέμηση της διαφθοράς, τον Luis Moreno Ocampo, τον πρώτο Γενικό Εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, στην Ελλάδα, υπήρχε ένα δίκτυο δημόσιων λειτουργών με επικεφαλής τον κ. Παπαγγελόπουλο που είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Μιωνής να αποτελέσει στόχο μιας σειράς αβάσιμων ποινικών διαδικασιών.

ΣΥΡΙΖΑ: Άνθρακας ο θησαυρός

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις πρώτες αναφορές Μιωνή, έλεγαν πως είναι «άνθρακες» ο «θησαυρός» Μιωνή. Τα «πραγματικα περιστατικά» που αναφέρει είναι από γελοία έως εξαιρετικά γελοία, υποστήριζαν.

«Άνθρακες ο θησαυρός. Η διαφημισμένη βόμβα ήταν στράκα στρούκα δεύτερης διαλογής. Ενώ τα πραγματικά περιστατικά που έχουν περιγραφεί είναι από γελοία έως πολύ γελοία.

Η συνάντηση στην οποία αναφέρεται ο κ. Μιωνής έλαβε χώρα κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης.

Ο ισχυρισμός λοιπόν, ότι εκβιάστηκε σε συνάντηση την οποία ο ίδιος επιθυμούσε διακαώς και η ισραηλινή κυβέρνηση ζήτησε να γίνει καθίσταται ασόβαρος, ενώ οι δήθεν μίζες παραδέχθηκε ότι τελικά δεν ήταν μίζες αλλά εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ δύο ιδιωτών.

Τις προηγούμενες ημέρες ζήσαμε μια εικονική πραγματικότητα με «αποκαλύψεις» για μίζες υπουργών, συνωμοσιών στο Μαξίμου και άλλα τέτοια φαιδρά, για να απαντήσει τελικά ο ίδιος ότι «Τσίπρας και Παππάς δεν είχαν καμία ανάμειξη 100%» ανέφεραν πηγές από την αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ