ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης από την κατάθεση Μιωνή

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης από την κατάθεση Μιωνή
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού δεν μπορεί να πείσει κανέναν ότι το σκάνδαλο Novartis είναι δήθεν σκευωρία, ειδικά μετά τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων που επιβεβαίωσαν μέχρι κεραίας όσα έχουν πει για δωροδοκία υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, προσπαθεί τώρα να πιαστεί από τον Σάμπυ Μιωνή, αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την κατάθεση του μάρτυρα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στην Κουμουνδούρου συστείνουν στην κυβέρνηση να απευθυνθεί στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως «εφόσον στην κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζουν να έχουν απορία για την προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού της διαμάχης του κ. Μιωνή με γνωστό εκδότη το 2016, κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης, τότε μπορούν κάλλιστα να απευθυνθούν στον κ. Σαμαρά».

Διότι, όπως τονίζουν, ο κ. Μιωνής παραδέχθηκε ότι «το αδιανόητο» κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα συνέβη επί πρωθυπουργίας Σαμαρά: «Ο κ. Σαμαράς ήδη από το 2013 παρενέβη για την ίδια ιδιωτική διαμάχη οδηγώντας μάλιστα σε αρχική διευθέτηση της διαφοράς του με τον συγκεκριμένο εκδότη. Εκτός εάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταγγέλλει και τον κ. Σαμαρά για παραδικαστικό».

Οι μόνες παρεμβάσεις που υπάρχουν είναι αυτές που επιχειρούν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για τη συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis μέσα από μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Προανακριτικής, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση Παπαγγελόπουλου

Διαφορετική εκδοχή αναφορικά με τα όσα σοβαρά του καταλογίζει στη μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής έδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Τον συναντήσαμε με τον κ. Παππά κατόπιν πιέσεων της ισραηλινής κυβέρνησης. Του διευκρινίσαμε ότι στην ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης», τονίζει, στην ανακοίνωσή του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελόπουλο, «για τους κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνή με είχε παρακαλέσει να τους βοηθήσω και ο κ. Σαμαράς σε μια από τις συναντήσεις μας».

Διαβάστε αναλυτικά

Πέτσας: Κυνική η ομολογία Παπαγγελόπουλου

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος με ανακοίνωσή του ζητά εξηγήσεις από τον Νίκο Παππά.

«Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επιβεβαίωσε σήμερα ότι συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην Υπουργό κ. Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία κ. Σάμπυ Μιωνή».

«Ομολόγησε μάλιστα το αδιανόητο: ότι δύο υπουργοί "συζητούσαν" με επιχειρηματία για... “εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις”. Κορυφαίοι υπουργοί δηλαδή, συζητούσαν για υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της δικαιοσύνης!», αναφέρει ακόμα και σημειώνει:

«Η κυνική ομολογία του κ. Παπαγγελόπουλου, σε συνδυασμό με όσα περιγράφονται στη μήνυση που κατέθεσε σήμερα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας για απόπειρα εκβίασης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, ενισχύει την πεποίθηση περί ύπαρξης παραδικαστικού/παρακρατικού κυκλώματος που λειτουργούσε στη διάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα. Δηλαδή, τον πυρήνα της έρευνας που διεξάγει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

«Αναμένουμε την απάντηση του κ. Παππά για τις σημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ