ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλτάκος: Διερευνητικές συζητήσεις για νέο δεξιό κόμμα

Μπαλτάκος: Διερευνητικές συζητήσεις για νέο δεξιό κόμμα
Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος (φωτό αρχείου) EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ανιχνεύσεις και ζυμώσεις για τον σχηματισμό δεξιού κόμματος επιβεβαίωσε ο Τ. Μπαλτάκος, ο οποίος κρίνει απαραίτητη τη δημιουργία του, κρίνοντας ότι η ΝΔ υπό τον κ. Μητσοτάκη κινείται προς το κέντρο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Π. Μπαλτάκος έκανε λόγο για διερευνητικές συζητήσεις, προσθέτοντας πως σε 2-3 μήνες θα μπορούσε να ανακοινωθεί και να είναι έτοιμο για συμμετοχή σε εκλογές ένα νέο δεξιό κόμμα.

Ο κ. Μπαλτάκος, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να τεθεί επικεφαλής, ενώ ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να είναι αρχηγός ο κ Φράγκος Φραγκούλης απάντησε καταφατικά.

Ανέφερε ότι «η ΝΔ υπό τον κ. Μητσοτάκη κινείται καθαρά στο κέντρο. Η χώρα έχει ανάγκη ένα δεξιό κόμμα και εάν υπάρξει σύμπνοια μεταξύ όσων συζητούν τότε θα δημιουργηθεί ο κομματικός σχηματισμός».

Πρόσθεσε ότι με αυτό το κόμμα θα μπορούσε να συνεργαστεί ο κ. Καμμένος, εκτιμώντας πως τα ποσοστά συνολικά ενός δεξιού κόμματος θα φθάσουν στο 10%-12%. Απέκλεισε συνεργασία με την Χρυσή Αυγή αλλά είπε ότι το υπό συζήτηση νέο δεξιό κόμμα θα μπορούσε να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους της οι οποίοι κατά την άποψη του δεν είναι ακροδεξιοί αλλά δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της ΝΔ.

Ο κ. Μπαλτάκος έκανε λόγο για κόμμα με πατριωτικό χαρακτήρα, αντιμνημονιακόα και τάχθηκε εναντίον της δημιουργίας των hot spots.

Η αντίδραση της Συγγρού ήταν η εξής: «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μπαλτάκος μπαίνει στον κόπο να ιδρύσει κόμμα και δεν εντάσσεται απευθείας στη Χρυσή Αυγή, της οποίας εξάλλου είναι προνομιακός συνομιλητής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ