ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαράζ επαφών Δένδια με ομολόγους – Την Παρασκευή το έκτακτο Συμβούλιο ΥΠΕΞ

Μπαράζ επαφών Δένδια με ομολόγους – Την Παρασκευή το έκτακτο Συμβούλιο ΥΠΕΞ
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Νέο γύρο τηλεφωνικών επικοινωνιών με ομολόγους του είχε την Καθαρά Δευτέρα το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά σύνορα, ως αποτέλεσμα των τουρκικών εκβιασμών σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε σήμερα το πρωί με τους ομολόγους του της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας, της Τσεχίας και της Μάλτας, ολοκληρώθηκε η πρώτος γύρος ενημέρωσης των κοινοτικών εταίρων για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση των πρεσβευτών της ΕΕ και των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ήδη σήμερα ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τον πρέσβη της Γαλλίας Πατρίκ Μεζονάβ σε συνέχεια και της χθεσινής επικοινωνίας που είχε με τον ομόλογό του Ζαν Ιβ Λεντριάν.

Αναμένεται επίσης εντός της εβδομάδας ο υπουργός Εξωτερικών να ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις ευρύτερες προεκτάσεις του μεταναστευτικού σε ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Παράλληλα, αναμένεται η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 6/3, στο Ζάγκρεμπ, ενώ αύριο, Τρίτη 3/3, θα επισκεφθεί την Αθήνα και θα έχει συνομιλίες με τον Νίκο Δένδια ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ