Για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα μίλησε στο CNN Greece ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Η κατάσταση στις Καστανιές, όπως είπε στο CNN Greece o κ. Δερμεντζόπουλος, είναι πλέον υπό έλεγχο, ενώ η ένταση φαίνεται να έχει μεταφερθεί στον νότιο Έβρο.

Οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού είναι σε συνεχή επιφυλακή και προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές του Πέπλου και των Φερών, όπου δεν υπάρχει φράκτης με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να επιχειρούν να περάσουν στη χώρα μας από το ποτάμι.

Ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε πως τεράστιο είναι το κύμα συμπαράστασης των κατοίκων της περιοχής προς τους χιλιάδες ένστολους που βρίσκονται στον Έβρο για τη φύλαξη των συνόρων.

Απετράπη προσπάθεια να περάσουν τα σύνορα 1.000 άτομα

Το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, περίπου 1.000 μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα στον ποταμό Έβρο στην περιοχή των Φερών, ωστόσο στρατός και Αστυνομίας κατάφερε να τους απωθήσει και κανείς να μην περάσει τα σύνορα.

Όπως αναφέρει ο κοινοτάρχης Φερών, κ. Αθανάσιος Πεμούσης στο CNN Greece, κατά τη διάρκεια της «εισβολής» έπεσαν και πολλές προειδοποιητικές βολές.

Αυτή την ώρα, στο φυλάκιο Καραγώγου στις Φέρες βρίσκονται σε επιφυλακή Στρατός, Aστυνομία και απλοί πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 2.000 άνθρωποι βρίσκονται στην τουρκική πλευρά.

Διαβάστε επίσης