ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσφυγικό: Κύκλος επαφών Κουμουτσάκου με Έλληνες ευρωβουλευτές

Προσφυγικό: Κύκλος επαφών Κουμουτσάκου με Έλληνες ευρωβουλευτές
INTIME

Κύκλο τηλεφωνικών επαφών με Έλληνες ευρωβουλευτές είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Κουμουτσάκος ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές «σχετικά με την κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εξαιτίας των νέων, καθοδηγούμενων από την Τουρκία, μεταναστευτικών ροών και εξήγησε αναλυτικά τα μέτρα που έχει ήδη λάβει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί. Τόνισε εξάλλου, την ανάγκη άμεσης ευαισθητοποίησης των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την ανάγκη παροχής αλληλεγγύης προς τη χώρα μας κατά την προσπάθεια προστασίας των εθνικών και ταυτόχρονα ευρωπαϊκών συνόρων».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «το συμπέρασμα που προέκυψε από τις συνομιλίες είναι ότι οι Έλληνες ευρωβουλευτές, στο πλαίσιο των πολιτικών θέσεων των κομμάτων τους, θα υποστηρίξουν τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τους πρέσβεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις πρόσφατες εξελίξεις στο μεταναστευτικό και την προστασία των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων από τις ελληνικές Αρχές.

Ήδη την Καθαρά Δευτέρα ο κ. Δένδιας είχε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με ομολόγους του, προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά σύνορα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους ομολόγους του της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας, της Τσεχίας και της Μάλτας, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος ενημέρωσης των κοινοτικών εταίρων για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Επιπλέον, όπως ενημέρωσε το Μέγαρο Μαξίμου με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα επικοινωνήσει την Τετάρτη με τους τομεάρχες Εξωτερικών των κομμάτων του ελληνικού Κοινοβουλίου για να τους ενημερώσει για την κατάσταση στα σύνορα, τα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση και τις πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ