ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Χορτάσαμε από λόγια, απαιτούμε από την Ευρώπη αλλαγή πολιτικής

Γεννηματά: Χορτάσαμε από λόγια, απαιτούμε από την Ευρώπη αλλαγή πολιτικής
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Σκληρή γραμμή απέναντι στην Τουρκία ζητά η Φώφη Γεννηματά και καλεί την κυβέρνηση να ασκήσει βέτο σε κρίσιμες αποφάσεις της Ευρώπης ώστε να γίνει αντιληπτό ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. 

Σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επέμεινε στην ανάγκη σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

«Χορτάσαμε από λόγια, απαιτούμε απο την Ευρώπη αλλαγή πολιτικής και συγκεκριμένες πράξεις», ανέφερε και σημείωσε ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να εξαντλείται σε ενίσχυση της Frontex και εκταμίευση ποσών.

Αναρωτήθηκε εάν ο πρωθυπουργός έθεσε μια σειρά ζητημάτων προς την ηγεσία της Ευρώπης που βρέθηκε στον Έβρο, όπως την ανάγκη για σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την άσκηση πιέσεων προς την Τουρκία υπό την απειλή άμεσων κυρώσεων.

«Ζήτησε να κλείσει η Τουρκία τις πύλες προς την Ευρώπη, την αποσυμφόρηση των νησιών και την κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλη την Ευρώπη;», ήταν μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε και πρόσθεσε:

«Φημολογείται ότι θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών με τον Ερτογάν, θα είναι παρούσα η Ελλάδα; Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα φύγουν κι εμείς θα μείνουμε με λόγια παρηγοριάς», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ