ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ολομέλεια θα αποφασίσει για διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Παπαγγελόπουλο

Η Ολομέλεια θα αποφασίσει για διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Παπαγγελόπουλο

Από την Ολομέλεια της Βουλής θα πρέπει να «περάσει» υποχρεωτικά η διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με την έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής που παραδόθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου θα πρέπει να ακολουθηθούν τα παρακάτω βήματα:

-Η Προανακριτική Επιτροπή να συντάξει μια πρόταση στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι και τα νέα αδικήματα του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

-Η πρόταση να κατατεθεί στην Ολομέλεια υπογεγραμμένη από 30 υπογραφές.

-Να λάβει την εντολή της Ολομέλειας από τουλάχιστον 151 βουλευτές σε μυστική ψηφοφορία αφού έχει προηγηθεί συζήτηση, στην οποία δικαίωμα να παρέμβει θα έχει και ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Στην έκθεσή του το Επιστημονικό Συμβούλιο ανοίγει τον δρόμο για την άσκηση δίωξης σε τυχόν συμμέτοχους που κρίνει η Βουλή καθώς όπως αναφέρει τυχόν άσκηση δίωξης κατά υπουργού καταλαμβάνει υποχρεωτικά και τυχόν συμμέτοχους.

Η έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου αναμένεται να συζητηθεί αύριο, Πέμπτη, στη συνεδρίαση της Επιτροπής, όπου έχει προγραμματιστεί η κατάθεση του Νίκου Παππά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ