ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Ματαιώνεται η τελετή συγχαρητηρίων της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου

Κορωνοϊός: Ματαιώνεται η τελετή συγχαρητηρίων της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου
ΙΝΤΙΜΕ

Τη ματαίωση της παραδοσιακής τελετής συγχαρητηρίων για την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Η εκλεγμένη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συναισθανόμενη την ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και ευθύνης για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, αποφάσισε τη ματαίωση της παραδοσιακής τελετής συγχαρητηρίων για την ανάληψη των καθηκόντων της που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο, 14 Μαρτίου.

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε ότι την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Μαρτίου, θα είναι περιορισμένη στο 1/10 η παρουσία εκπροσώπων από κυβέρνηση, κόμματα, διπλωμάτες, Ιερά Σύνοδο και ανώτατων κρατικών λειτουργών, κατά την ειδική ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας για την ορκωμοσία στη Βουλή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Έτσι, από περίπου 1.000 άτομα που αναμενόταν να παρευρίσκονται στην ορκωμοσία, θα είναι περίπου 100, καθώς συμφωνήθηκε από όλους, κυβέρνηση, κοινοβουλευτικές ομάδες, προεδρία της Δημοκρατίας και Βουλή να μην δοθούν προσκλήσεις παρά μόνο σε όσους είναι αναγκαίο να παραστούν, για αυτό τόσο τα θεωρεία όσο και τα έδρανα των κρατικών λειτουργών και η Ολομέλεια θα είναι σχεδόν άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά της στις 14 Μαρτίου όπου και αναμένεται να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο.

Υπέρ της εκλογής της κ. Σακελλαροπούλου ψήφισαν 261 βουλευτές εκ των 294 που παρευρέθησαν από την Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

«Παρών» ψήφισαν 33 βουλευτές ενώ σημειώθηκαν και έξι απουσίες.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι βουλευτές Α. Σαμαράς (ΝΔ), Τρ. Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ), Ν. Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ), Κ. Ζουράρις (ΣΥΡΙΖΑ), Αλ. Μεϊκόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Κ. Αδάμου (ΜέΡΑ2%).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ