ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης στο CNN Greece: Έρχεται νέο πλέγμα μέτρων για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Βορίδης στο CNN Greece: Έρχεται νέο πλέγμα μέτρων για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

«Βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση στη χώρα μας εξαιτίας του κορωνοϊού» ανέφερε σε συνέντευξή του στο CNN Greece ο υπουργός Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων Μάκης Βορίδης

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, η κυβέρνηση πήρε έγκαιρα το πρώτο πλέγμα μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ενώ επανέλαβε ότι θα υπάρξουν και νέα μέτρα μετά το Eurogroup στις 16 Μαρτίου.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι οικονομικές συνέπειες από την κρίση από τον κορωνοϊό θα είναι σημαντικές για την οικονομία.

Ωστόσο, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι ένα μέρος των συνεπειών μπορεί να καλυφθούν. Επίσης, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι ο ιός πλήττει όλη την Ευρώπη οπότε οι Ευρωπαίοι θα αποφασίσουν δημοσιονομική ευελιξία για όλα τα κράτη και αυτό βεβαίως αφορά και την χώρα μας.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι προβλέψεις για το ΑΕΠ θα υποβαθμιστούν αναγκαστικά αλλά αυτό θα είναι πανευρωπαϊκό.

Αναφορικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο κ. Βορίδης τόνισε πως το υπουργείο Yγείας και ο Oργανισμός Δημόσιας Υγείας αποφάσισαν να θέσουν σε εφαρμογή συγκεκριμένα μέτρα και δεν καθυστέρησαν και με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό η μη κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, κάτι το οποίο συνέβη στην Ιταλία.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την θεία κοινωνία και την εκκλησία, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν ξεκάθαρος πως όλοι πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών, ωστόσο είναι προσωπική επιλογή του καθενός αν θα πάει στην εκκλησία και αν κοινωνήσει.

Επέκρινε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ πως ανήγαγε το συγκεκριμένο θέμα σε ιδεολογικό και οδήγησε σε σύγκρουση εκκλησία και επιστήμη χωρίς λόγο.

Για το θέμα του μεταναστευτικού ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε πως η κυβέρνηση με το κλείσιμο των συνόρων έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: τα σύνορα της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτα.

Παράλληλα, τόνισε ότι με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης η Ελλάδα αναβαθμίστηκε στη συνείδηση του μέσου Ευρωπαίου πολίτη, καθώς αποδείχτηκε πως αποτελεί ευρωπαϊκό σύνορο. Ο κ. Βορίδης εκτίμησε πως οι προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας θα συνεχιστούν, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα υπάρξει ένα θερμό επεισόδιο.

Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως βλέποντας ότι οι πολίτες συμφωνούν με το κλείσιμο των συνόρων συντάχτηκε υπέρ της συγκεκριμένης απόφασης, ωστόσο θα καταψηφίσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αναβολή αιτήσεων ασύλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ