ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης για εκκλησίες: Δεν χωρούν ημίμετρα, είναι θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας

Χαρίτσης για εκκλησίες: Δεν χωρούν ημίμετρα, είναι θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας
ΙΝΤΙΜΕ

Κανονικά έγιναν οι λειτουργίες στους ναούς της χώρας, με το κανάλι της ΕΡΤ2 να δείχνει  ζωντανά το πρωί λειτουργία στην Εκκλησία Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης όπου πλήθος κόσμου παρεβρέθηκε. 

Με αφορμή την μετάδοση από τη δημόσια τηλεόραση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σχολίασε πως: «δυστυχώς σήμερα είδαμε στην πράξη ότι τα ημίμετρα δεν αποδίδουν. Η παρουσία χιλιάδων πιστών, ειδικά ευπαθών ομάδων, στη λειτουργία των εκκλησιών και τη θεία κοινωνία επιβεβαιώνει την μικροπολιτική αμηχανία της κυβέρνησης.

«Επαναλαμβάνουμε ότι δεν πρόκειται για θέμα ευσέβειας και πίστης, αλλά προστασίας της δημόσιας υγείας. Και εδώ δεν χωρούν ημίμετρα: η κυβέρνηση οφείλει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών και να προστατεύσει την κοινωνία μας στο σύνολο της» τόνισε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Σημειώνεται πως πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο του ζήτησε οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο λόγω κορωνοϊού.

Το εν λόγω ζήτημα αναμένεται να εξεταστεί σε έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ