ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Επαφές Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινά κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, μιλώντας αρχικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, αύριο στις 6 το απόγευμα με βιντεοκλήση, προκειμένου να ενισχυθεί το μήνυμα προς τους πολίτες «Μένουμε σπίτι».

 

Νωρίτερα, συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, είχε ζητήσει ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις συμβολής στην αντιμετώπιση της κρίσης λόγω του κορωνοϊού.

Ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Καλογήρου, είχε το απόγευμα της Κυριακής τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, προκειμένου να οριστεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτακη με τον Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα, για ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού αλλά και κατάθεση προτάσεων συμβολής στην αντιμετώπιση της κρίσης από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στα 331 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Ακόμα 103 επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας Covid-19 ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό.

Συνολικά, τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 331.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, το τελευταίο εικοσιτεράωρο επιβεβαιώθηκαν 49 κρούσματα, ενώ ανακοινώθηκαν άλλα 54, που αφορούν προηγούμενα 24ωρα.

Συνολικά, 51 άνθρωποι παραμένουν νοσηλευόμενοι. Επίσης 8 είναι διασηλωμένοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τη Πάτρα με μέσο όρο τα 67 έτη. Όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία.

Παράλληλα, το 57% όσων νοσηλεύονται τώρα είναι άνδρες, με μέσο όρο ηλικίας τα 64 έτη.

Παράλληλα, έχουν ληφθεί 4.000 εργαστηριακά δείγματα και 10 έχουν πάρει εξιτήριο.

Επιπλέον, από το υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι στα 100 κρούσματα τα 80 έχουν ήπια συμπτωματολογία, τα 15 χαρακτηρίζονται βαριά και τα 5 είναι σε πολύ άσχημα κατάσταση.

Όπως είπε στην ενημέρωση ο κ. Τσιόδρας: «Η Ελλάδα βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τον διεθνή μέσο όρο όσον αφορά την μετάδοση της ασθένειας» και διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό οφείλεται σε «υποκείμενα νοσήματα και πως δεν έχουμε ξεφύγει από τις διεθνείς νόρμες».

Τόνισε όμως πως ο κορωνοϊός εξαπλώνεται απειλητικά στην Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ