ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Δυνατότητα καταβολής του Δώρου Πάσχα με το επίδομα αδείας

Βρούτσης: Δυνατότητα καταβολής του Δώρου Πάσχα με το επίδομα αδείας
INTIME

Τις ημερομηνίες που θα δοθούν οι συντάξεις του Μαρτίου ανακοίνωσε την Παρασκευή, κατά την τριμερή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, ο Γιάννης Βρούτσης, ενώ ανακοίνωσε τη δυνατότητα των εργοδοτών να καταβάλουν το Δώρο Πάσχα μαζί με το επίδομα αδείας

 

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είπε πως όσες επιχειρήσεις ή εργοδότες πλήττονται σημαντικά θα μπορούν με απόφασή τους να θέσουν μέρος ή όλο το προσωπικό τους σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας. Το μέτρο αυτό, όπως τόνισε, ισχύει για ένα μήνα.

Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε πως για το διάστημα που η επιχείρηση κάνει χρήση του μέτρου αυτού, ρητά απαγορεύεται να κάνει απόλυση. «Αν το κάνει η απόλυση είναι άκυρη» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ξεκαθάρισε επίσης, πως τα 800 ευρώ είναι ποσό αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο.

«Ο εργαζόμενος για να λάβει την οικονομική ενίσχυση θα δηλώνει ότι έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας του» είπε επίσης, και συνέχισε: «Οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν νομοθετικά τις επόμενες ώρες».

«Το δώρο του Πάσχα προκειμένου να δώσουμε οξυγόνο στις επιχειρήσεις/εργοδότες, προσφέρουμε τη δυνατότητα να καταβληθεί στο σύνολό του το καλοκαίρι μαζί με το επίδομα αδείας. Όσοι έχουν δυνατότητα μπορούν να το καταβάλουν το Πάσχα» τόνισε επίσης ο κ. Βρούτσης.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε πως οι συντάξεις μη μισθωτών θα καταβληθούν στις 24 Μαρτίου 2020, του Δημοσίου στις 27 Μαρτίου και των μισθωτών στις 30 Μαρτίου.

«Οι συντάξεις θα πιστωθούν στους λογαριασμούς, οι συνταξιούχοι να μην πάνε στις τράπεζες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ