ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τους υπαλλήλους του ΥΠΕΞ εκτός ΕΕ στην αντιμετώπιση του ιού

Κορωνοϊός: Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τους υπαλλήλους του ΥΠΕΞ εκτός ΕΕ στην αντιμετώπιση του ιού
ΙΝΤΙΜΕ

Να καλύψει το Δημόσιο τις δαπάνες των υπαλλήλων του ΥΠΕΞ, εκτός Ε.Ε, για την αντιμετώπιση του COVID-19, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή. 

Με επικεφαλής τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κατρούγκαλο, οι αναπληρωτές τομεάρχες Γιάννης Αμανατίδης και Σία Αναγνωστοπούλου, προτείνουν την πλήρη κάλυψη της δαπάνης νοσηλείας για τον ιό COVID-19 των υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών σε χώρες εκτός ΕΕ, κατ’ εξαίρεση των γενικών ρυθμίσεων του Γενικού Κανονισμού Παροχών Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι η ρύθμιση είναι αναγκαία διότι σε αρκετές χώρες η ιατροφαρμακευτική δαπάνη είναι υπέρογκη και τμήμα μόνον αυτής καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.

«Είναι το ελάχιστο που οφείλεται στο προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών, που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κάλυψη των αναγκών των Ελλήνων στην περιοχή αρμοδιότητας του, συχνά σε ιδιαίτερα δύσκολες και αντίξοες συνθήκες», αναφέρουν.

Η ρύθμιση, για την καταβολή των σχετικών ποσών, προτείνεται να ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και αν χρειασθεί να παρατείνεται ανα εξάμηνο με απόφαση των υπουργών Εξωτερικών και Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ