ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Στην άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ο Δένδιας

Κορωνοϊός: Στην άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ο Δένδιας
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό και ο στενότερος συντονισμός για τον επαναπατρισμό Ευρωπαίων πολιτών θα βρεθεί στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης στην οποία θα συμμετάσχει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Nίκος Δένδιας, οι συνομιλίες θα εστιάσουν στις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του ιού Covid-19, με έμφαση τη συνεργασία της Ένωσης με τρίτες χώρες για την αντιμετώπιση των συνεπειών της και τον περιορισμό της εξάπλωσής της.

Επίσης, θα συζητηθεί, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο στενότερος συντονισμός για τον επαναπατρισμό Ευρωπαίων πολιτών και την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων, σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι προσγειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης το αεροπλάνο που μετέφερε τους 74 Έλληνες από την Αυστρία. Εμφανώς ταλαιπωρημένοι μπήκαν κατευθείαν σε λεωφορείο, όπου και τους μετέφερε στο ξενοδοχείο που διέμειναν.

Οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονταν εποχιακά σε τουριστικά επαγγέλματα στην περιοχή της Αυστρίας και λόγω της κατάστασης αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ