ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τσιόδρα στο Μαξίμου για τα επόμενα βήματα

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τσιόδρα στο Μαξίμου για τα επόμενα βήματα

Συνεργασία με τον Σωτήρη Τσιόδρα είχε το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

 

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε τηλεδιάσκεψη με τους συντονιστές της εθελοντικής ομάδας Hellas CΟVID-19 3D Printing Supplies.

Οι συντονιστές της ομάδας, Σίμος Κόκκινος και Κωστής Κουτρέτσος, ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό για το πως η τεχνολογία της 3D εκτύπωσης μπορεί να συμβάλει στην παραγωγή μέσων ατομικής προστασίας του υγειονομικού προσωπικού της χώρας, την παραγωγική δυνατότητα της ομάδας αλλά και τις περαιτέρω δυνατότητες της εν λόγω τεχνολογίας σε άλλα υλικά ιατρικού εξοπλισμού. Αναφέρθηκαν επίσης στην καλή συνεργασία τους με το Υπουργείο Υγείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους στην προσπάθεια στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας ενώ σημείωσε ότι θα συμβάλλει έμπρακτα στην ενίσχυση της παραγωγικής δυνατότητάς τους.

Τσιόδρας: Νέο πειραματικό φάρμακο δίνει ελπίδες

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε εκφράσει τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ωστόσο, προειδοποίησε πως δεν πρέπει να εφησυχάσουμε «γιατί αν συμβεί αυτό ο ιός θα μας διαλύσει γρήγορα».

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας βλέπει την πορεία της πανδημίας με μια συγκρατημένη αισιοδοξία, τονίζοντας πως υπάρχουν «μικρά, αισιόδοξα μηνύματα, μια βραδεία αύξηση, ίσως αργότερα να έχουμε και μείωση, αλλά αυτό εξαρτάται μόνον από εμάς» και πρόσθεσε ότι μπορούμε να χαρούμε αλλά να θυμάστε ότι γρήγορα μπορούμε να φθάσουμε στο άλλο άκρο, συστήνοντας την πλήρη και πιστή εφαρμογή των μέτρων.

«Δεν θα μείνουμε για πάντα κλειδωμένοι μέσα. Αυτά τα μέτρα που εφαρμόζουμε κάθε μέρα σώζουν ζωές», είπε χαρακτηριστικά και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων όταν τα στοιχεία είναι εμπεριστατωμένα και μας δείχνουν ότι είναι κάτι που θα μπορούμε να το κάνουμε.

«Ας μείνουμε σπίτι για να δώσουμε χρόνο στους γιατρούς των ΜΕΘ να συνεχίσουν την καλή δουλειά τους», πρόσθεσε.



Αναφέρθηκε και στην ανακάλυψη ενός πειραματικού φαρμάκου από Κινέζους επιστήμονες, το οποίο γεννά ελπίδες στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο ίδιος, τα φάρμακο αυτό φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικό από άλλα διαθέσιμα φάρμακα, αλλά και σε αυτή την περίπτωση εξήγησε ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να δούμε στην πράξη την αποτελεσματικότητά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ