ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ενδεχόμενο μείωσης ΕΝΦΙΑ για ιδιοκτήτες που δέχτηκαν μείωση ενοικίου

Γεωργιάδης: Ενδεχόμενο μείωσης ΕΝΦΙΑ για ιδιοκτήτες που δέχτηκαν μείωση ενοικίου
INTIME

Η άδεια ειδικού σκοπού, οι μειώσεις στα ενοίκια όσων πλήττονται από τον κορωνοϊό αλλά και το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΝΦΙΑ για ιδιοκτήτες που δέχθηκαν μείωση ενοικίου βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεοπτικής συνέντευξης του Άδωνι Γεωργιάδη στον ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δεν πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σχετικά με την άδεια ειδικού σκοπού, η οποία επεκτείνεται και στο δημόσιο.

Την ίδια ώρα, αναφορικά με την επέκταση στη μείωση ενοικίου για όσους πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι έπρεπε να γίνει.

Διευκρίνισε δε, ότι όσοι χάνουν εισόδημα λόγω κρίσης δικαιούνται τη μείωση ενοικίου.

Σημείωσε ακόμα ότι αναμένεται να δοθούν φορολογικά κίνητρα και στους ιδιοκτήτες ακινήτων για το -40% που θα χάσουν από το ενοίκιο που παίρνουν, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν σκέψεις να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 25% σε ιδιοκτήτες ακινήτων που δέχονται μείωση ενοικίου.

Για τις λαϊκές αγορές είπε ότι σήμερα θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα ορίζει τα εξής: Οι παραγωγοί θα έχουν 3 μέρες περιθώριο να δηλώσουν με υπεύθυνη δήλωση στην Αστυνομία τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους, στην Αθήνα. Θα μπορούν να πηγαίνουν στην λαϊκή και να πωλούν τα προϊόντα τους, τα οποία θα τα παραλαμβάνουν μέσω μεταφορικής στην Αθήνα.

«Με αυτόν τον τρόπο και οι παραγωγοί θα είναι στις λαϊκές αγορές και θα κάνουν τη δουλειά τους - και θα κρατούνται και οι τιμές χαμηλά- και δεν θα υπάρχει το υγειονομικό πρόβλημα να πηγαίνουν από τη μία περιφέρεια στην άλλη και να φοβόμαστε τη διασπορά του ιού», είπε ο υπουργός.







ΔΗΜΟΦΙΛΗ