ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης στο CNN Greece: Προτεραιότητά μας ο άνθρωπος - Θα στηρίξουμε εργαζομένους και επιχειρήσεις

Αυγενάκης στο CNN Greece: Προτεραιότητά μας ο άνθρωπος - Θα στηρίξουμε εργαζομένους και επιχειρήσεις
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Καταφέραμε με αποτελεσματικότητα και σοβαρότητα να αντιμετωπίσουμε την επιδημιολογική κρίση και να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού επεσήμανε σε συνέντευξή του στο CNN Greece o υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και να πειθαρχήσουν όλοι στα μέτρα και την περίοδο του Πάσχα.

Για τα μέτρα στήριξης σε εργαζομένους και επιχειρήσεις, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, τόνισε πως η κυβέρνηση με προσεκτικά βήματα προχωρά σε συγκεκριμένες κινήσεις για να μειώσει τις οικονομικές συνέπειες από την κρίση.

Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε επίσης πως η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να επαναφέρει το waiver για τις ελληνικές τράπεζες, θα έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στη ρευστότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων, οι οποίες θα μπορέσουν να στηρίξουν την πραγματική οικονομία.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε την ανάγκη οι Ευρωπαίοι να λάβουν γενναίες αποφάσεις για να στηρίξουν τις οικονομίες και τους πολίτες των χωρών και τάχθηκε υπέρ της έκδοσης κορωνο-ομολόγων.

Όπως επεσήμανε, έφτασε η στιγμή η Ευρώπη να κινηθεί άμεσα και να μπουν στο περιθώριο οι όποιες διαφορετικές απόψεις υπάρχουν.

Αναφορικά με τις ενέργειες του υπουργείου Αθλητισμού για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού, ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως έγιναν πολύ γρήγορα κάποια πράγματα, όπως η απολύμανση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και η ένταξη στα μέτρα στήριξης του συνόλου σχεδόν των εργαζομένων που εργάζονται στον κλάδο.

Επίσης, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στη σύσταση του φορέα «ΖΗΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ» στον οποίο συμμετέχουν αθλητικές προσωπικότητες και όχι μόνο, και έτσι διαδικτυακά στέλνετε το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι», ενώ παρέχονται και διατροφικές συμβουλές για την τόνωση του οργανισμού.

Για τα πρωταθλήματα ο κ. Αυγενάκης υποστήριξε πως το μόνο βέβαιο είναι η παύση του πρωταθλήματος στο μπάσκετ.

Για το ποδόσφαιρο, το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα και βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση με όλους τους αρμόδιους φορείς για το αν θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, τονίζοντας πως βαρύνουσας σημασίας είναι η γνώμη των ειδικών.

«Προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος και η ζωή», κατέληξε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ