ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Τηλεφωνική επικοινωνία Σακελλαροπούλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Κορωνοϊός: Τηλεφωνική επικοινωνία Σακελλαροπούλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
INTIME NEWS

 H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε νωρίτερα, την Παρασκευή, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον οποίο ευχαρίστησε για τις ευχές του για την ανάληψη των καθηκόντων της και παράλληλα του εξέφρασε τη συμπαράστασή της για τη δοκιμασία των ομογενών, αλλά και της Εκκλησίας, από την πανδημία του κορωνοϊού.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αλληλεγγύη της και την διαβεβαίωσε ότι παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, βρίσκεται κοντά στους πιστούς, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των ψηφιακών μέσων επικοινωνίας.

Η κυρία Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε επίσης τον κ. Βαρθολομαίο για την ενίσχυση του Πατριαρχείου προς την Ελλάδα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Του ευχήθηκε τέλος, τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους όλων των Ελλήνων, οι πανανθρώπινες αξίες της αγάπης και της αλληλεγγύης, που κυριαρχούν τις άγιες αυτές μέρες, να βοηθήσουν να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατόν και αυτή η κρίση.

Εν τω μεταξύ, με ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας @PresidencyGR, στο twitter, η κυρία Σακελλαροπούλου εξήρε το ήθος και την προσωπικότητα του κ καθηγητή Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Σωτήρη Τσιόδρα.

Αφορμή για το tweet της Προέδρου της Δημοκρατίας στάθηκαν τα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, τοποθετούμενος ως προς την ανάγκη της προστασίας των Ρομά, ως ευαίσθητης πληθυσμιακής ομάδας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Μαθήματα δημοκρατίας και σεβασμού του πολίτη από τον καθηγητή Τσιόδρα: “Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, για φόβο, για διχασμό, για διαιρέσεις στην κοινωνία μας...Αυτό που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ μας”», έγραψε στο σχετικό tweet της η κυρία Σακελλαροπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ