ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Θεοχάρης: Η κυβέρνηση εργάζεται για ένα πλάνο επανεκκίνησης στον Τουρισμό

Κορωνοϊός - Θεοχάρης: Η κυβέρνηση εργάζεται για ένα πλάνο επανεκκίνησης στον Τουρισμό
INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Στην επόμενη ημέρα μετά τον κορωνοϊό αναφέρθηκε εκτενώς την Κυριακή ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Θεοχάρης έδωσε έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό και τα μέτρα στήριξης για τους εργαζομένους στον τουριστικό κλάδο.

Ο κ. Θεοχάρης, σε άλλη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε πως το πλήγμα που θα προκαλέσει στον φετινό τουρισμό η πανδημία του κορωνοϊού ξεπερνά σε ποσοστό πτώσης το 35%, ενώ εκφράζονται σενάρια ότι μπορεί να φτάσει και το 50%, ενώ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για ένα πλάνο επανεκκίνησης.

Ο ίδιος εξήγησε πως οι απώλειες δεν μπορούν να υποκατασταθούν από τον εσωτερικό τουρισμό, καθώς η αναλογία με τον εξωτερικό τουρισμό είναι 90 προς 10, ενώ σχετικά με την προστασία των εργαζομένων του κλάδου, τόνισε ότι με την ένταξη και των ξεναγών στα προστατευτικά μέτρα έκλεισαν όλες οι «τρύπες» στη στήριξή τους.

Διαβεβαίωσε επίσης, ότι θα συνεχιστεί το πλέγμα προστασίας και πως η κυβέρνηση εργάζεται πλάνο για την γρήγορη επανεκκίνηση του τουριστικού κλάδου. Τέλος, σημείωσε πως όσο δεν τηρούνται τα περιοριστικά μέτρα τόσο θα καθυστερήσει και το ξεκίνημα της επόμενης ημέρας.

Δείτε ένα απόσπασμα της συνέντευξης του Χάρη Θεοχάρη στο Open



Κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών σε περιοχές του Δήμου Ιωαννίνων

Την ίδια στιγμή, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας από την Κυριακή 12 Απριλίου και μέχρι και την 27η Απριλίου καθημερινά από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το άλλο πρωί, απαγορεύεται η κυκλοφορία πολιτών στις πολυσύχναστες περιοχές του Δήμου Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, το μέτρο αφορά τους δρόμους:

  1. Από πλατεία Μαβίλη μέχρι τέλος ποδηλατόδρομου - πεζόδρομου Ανατολής
  2. Παράδρομοι εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων .(Από τη διασταύρωση Στ. Νιάρχου έως το τούνελ Αεροδρομίου - οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου
  3. Περιαστικό μονοπάτι δασυλλίου Ιωαννίνων, στην περιοχή Φρόντζου

Τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση είναι καθολική.

Το αίτημα για την επιπλέον λήψη μέτρων στα Ιωάννινα είχαν διατυπώσει με γραπτή αναφορά τους στη Γ.Γρ.Πολιτικής Προστασίας.ο περιφερειάρχης Ηπείρου και ο δήμαρχος Ιωαννίνων.

Την ίδια στιγμή, στα 2.114 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς καταγράφηκαν ακόμη 33 νέα κρούσματα. Την ίδια ώρα οι θάνατοι ανέρχονται στους 98. Οι 26 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Από τα συνολικά 2.114 κρούσματα, το 56.9% αφορά άνδρες. Από αυτά, 542 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 819 (38.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιπλέον, 76 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 15 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 80.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Επίσης, σύμφωνα με τον καθηγητή Τσιόδρα, 15 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 98 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 26 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 72 έτη και το 88.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Εξάλλου, έχουν συνολικά ελεγχθεί 42.261 κλινικά δείγματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ