ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαριφόπουλος στο CNN Greece: To gov.gr θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες υπηρεσίες

Ζαριφόπουλος στο CNN Greece: To gov.gr θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες υπηρεσίες
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας επισπεύσθηκε λόγω της περιπέτειας με τον κορωνοϊό και η δοκιμαστική έκδοση της πύλης gov.gr ξεκίνησε τρεις μήνες νωρίτερα, ανέφερε σε συνέντευξη του στο CNN Greece ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, επισημαίνοντας παράλληλα πως το gov.gr θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, σε επίπεδο υπεύθυνων δηλώσεων και εξουσιοδοτήσεων στο gov.gr έχουν υποβληθεί 65.000, ενώ την άυλη συνταγογράφηση έχουν ενεργοποιήσει πάνω από 230.000 πολίτες.

Ειδικότερα για την άυλη συνταγογράφηση ο κ. Ζαριφόπουλος τόνισε πως αποφεύγεται η φυσική μετάβαση στο γιατρό, κάτι που είναι ιδιαιτέρως σημαντικό στην τρέχουσα συγκυρία λόγω του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τους επόμενους μήνες μέσω του gov.gr θα μπορούν οι γονείς να εγγράφουν το παιδί τους στο νηπιαγωγείο ηλεκτρονικά και χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία.

Αναφορικά με τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο κ. Ζαριφόπουλος τόνισε πως η κυβέρνηση κινήθηκε αποφασιστικά και πως η άρση τους θα εξαρτηθεί από τη γνώμη των ειδικών.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό η κρίση του κορωνοϊού δεν έχει τελειώσει και πρέπει ιδιαιτέρως την πασχαλινή περίοδο να μην υπάρξει χαλάρωση που θα μας οδηγήσει σε πισωγύρισμα.

Στο ερώτημα αν υπάρχει πιθανότητα πρόωρων εκλογών, ο κ. Ζαριφόπουλος ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο και πως βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι να παραμείνει όρθια η κοινωνία και η οικονομία μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ