ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Δημοσκόπηση: Στα ύψη η δημοφιλία Τσίοδρα και Χαρδαλιά

Κορωνοϊός - Δημοσκόπηση: Στα ύψη η δημοφιλία Τσίοδρα και Χαρδαλιά
INTIME NEWS

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα νέας δημοσκόπησηςαναφορικά με το πως διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό, αλλά και για τη γνώμη που έχουν οι πολίτες για τους «πρωταγωνιστές» της διαχείρισης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, Σωτήρη Τσίοδρα και Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται πλέον στις 23,3 μονάδες καθώς το 43,6% των πολιτών απάντησε ότι θα ψήφιζε ΝΔ αν είχαμε εκλογές αύριο, έναντι του 20,3% που τάσσεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου το ΚΙΝΑΛ καταλαμβάνει το 5,4%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 3,1% και το ΜέΡΑ25 με 2%.

Το 63,1% των πολιτών θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το το 19,1% καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 17,8% των ερωτηθέντων δεν θέλησαν να απαντήσουν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι καταλληλότερος αυτή τη στιγμή για πρωθυπουργός είναι ο επικεφαλής της ΝΔ.

Σχετικά με τα μέτρα περιορισμού, παρουσιάζεται υψηλή αποδοχή τους από τους πολίτες καθώς το 80,4% απαντά πως ήταν αναγκαία, το 10,5% εκτιμά πως είναι ανεπαρκή και ότι χρειάζονται περισσότερα, ενώ το 8,7% τα κρίνει ως υπερβολικά.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού, το 75,9% αξιολογεί θετικά τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων, το 20% τα αξιολογεί αρνητικά και το 5,1% απαντά πως δεν γνωρίζει.

Αναφορικά με τις οικονομικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, το 43,8% τις θεωρεί μη ρεαλιστικές, το 26,9% απαντά πως δεν τις έχει ακούσει, το 20,7% απαντά πως είναι ρεαλιστικές, και το 6,7% απαντά πως δεν μπορεί να κρίνει τα μέτρα.

Δημοφιλέστερος Έλληνας ο Σωτήρης Τσιόδρας

Σύμφωνα με την έρευνα, o εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, συγκεντρώνει δημοφιλία της τάξεως του 94,6%, με τους ερωτηθέντες να απαντούν πως πως έχουν θετική ή μάλλον θετική άποψη για καθηγητή Λοιμωξιολογίας.

Ιδιαίτερα δημοφιλής εμφανίζεται και Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς το 84,3% των ερωτηθέντων έχει θετική άποψη ή μάλλον θετική για τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Το 66,7% των ερωτηθέντων παρακολουθούν καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας στις 18.00 σε αντίθεση με το 6,2% που δεν την παρακολουθεί ποτέ.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά σε 1.020 νοικοκυριά, σε πολίτων άνω των 17 ετών και με δικαίωμα ψήφου το διάστημα 11 έως 13 Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ