ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς στο CNN Greece: Αποσπασματικά τα μέτρα της κυβέρνησης - Χωρίς στήριξη οι εργαζόμενοι

Παππάς στο CNN Greece: Αποσπασματικά τα μέτρα της κυβέρνησης - Χωρίς στήριξη οι εργαζόμενοι
AP Photo/Petros Giannakouris

Το μαξιλάρι ασφαλείας υπάρχει και θα πρέπει η κυβέρνηση να το αξιοποιήσει σωστά μαζί και τους πόρους τους ευρωπαϊκούς, πράγμα που δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα όπως φαίνεται, αναφέρει σε συνέντευξή του στο CNN Greece ο Νίκος Παππάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Οικονομίας.

Καθώς πλέον δεν υπάρχει το σύμφωνο σταθερότητας και έχουν χαλαρώσει δημοσιονομικοί κανόνες, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει απευθείας τις επιχειρήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει ενίσχυση 3 δισ. κάτι που ακόμα δεν έχει εισακουστεί, προσθέτει ο κ. Παππάς.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η κυβέρνηση ορθώς έλαβε τα περιοριστικά μέτρα, τονίζοντας παράλληλα πως στη χώρα μας επικρατεί το βαλκανικό προφίλ στην εξάπλωση του ιού.

Ωστόσο, ο τομεάρχης οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως η κυβέρνηση κινείται αποσπασματικά στο μέτωπο στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως Πόντιος Πιλάτος, λέγοντας πως θα υπάρξει μεγάλη ύφεση στην Ελλάδα , επομένως αφήνει στην τύχη τους ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων, οι οποίες θα κλείσουν, όποτε θα στηριχτούν μόνο όσες παραμείνουν ζωντανές.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κύριος Παππάς επεσήμανε πως δεν είναι ώρα για να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση και πως ο κύριος Μητσοτάκης άφησε κάποια υπονοούμενα τα οποία στη συνέχεια προσπάθησαν να τα μαζέψουν στο Μέγαρο Μαξίμου και φαίνεται πως στην κυβέρνηση φουσκώνουν μπαλόνια και μετά τα σκάνε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι κάνει υπεύθυνη αντιπολίτευση και δεν πρόκειται σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία για την οικονομία και την χώρα να μπει σε μία συζήτηση που δεν έχει κανένα νόημα αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο κ. Παππάς, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για μη χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος αναφορικά με την υπόθεση των voucher στους επιστήμονες.

«Είναι άλλο η στήριξη στην κυβέρνηση για τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας ώστε να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές και άλλο κάποιοι εκμεταλλεύονται τον κορωνοϊό για να βάλουν το χέρι στο μέλι. Για το τελευταίο θα μας βρουν απέναντι», τόνισε ο κ. Παππάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ